Jeste li znali za ovih 9 značajki Maca? Korisne su

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

BEZ obzira na to jeste li Mac entuzijast ili tek početnik, vrlo vjerojatno ne znate svaki trik koji vam pruža. Mac ima brojne korisne i kreativne mogućnosti koje će vam olakšati njegovo korištenje i učiniti ga ugodnijim, pa i zabavnijim. U nastavku donosimo 9 trikova koje trebate znati, a koje otkriva Tom Wells s Proper Honest Techa.

Vlastiti glas

Vaš glas može biti digitalan uz pomoć macOS Sonome. Ova značajka, posebno korisna za osobe koje bi mogle izgubiti svoj glas, uključuje snimanje samo 150 fraza, proces koji traje otprilike 20 minuta. Ova opcija nije ograničena samo na računalo. Svoj glas možete koristiti na svim svojim Apple uređajima.

Izdvajanje subjekata s fotografija

Vjerojatno ste barem jednom željeli izdvojiti neki subjekt sa slike. Uz aplikaciju Photos na vašem Macu to je moguće. Uz nekoliko klikova možete izdvojiti subjekte sa svojih fotografija, te ih lako kopirati, dijeliti ili koristiti na neki treći način.

Titlovi u stvarnom vremenu

Za one koji više vole čitanje od slušanja u beta verziji i na Apple silicon Macu je dostupna opcija Live Titles. Ova mogućnost pruža titlove u stvarnom vremenu za sav audio sadržaj na vašem Macu, uključujući FaceTime pozive. Možete i prilagoditi izgled tih titlova.

Telefonski pozivi putem Maca

Ako je vaš iPhone na istom iCloud računu i Wi-Fi mreži kao vaš Mac, možete bez problema primati i obavljati telefonske pozive na njemu.

Korištenje iPhonea kao kamere

Ova pametna značajka omogućuje vam korištenje kamere vašeg iPhonea ili iPada izravno s vašim Macom. Bilo da je riječ o umetanju fotografija u e-poštu, skeniranju dokumenata ili dodavanju skica, Continuity Camera povezuje vaše uređaje.

Handoff za potpisivanje dokumenata

Ova značajka omogućava potpisivanje PDF dokumenata na Macu uz pomoć trackpada, web kamere ili povezanog uređaja poput iPada. 

AirDrop za jednostavan prijenos datoteka

Prijenos velikih datoteka, poput primjerice 4K videozapisa, s vašeg iPhonea na Mac je jednostavan uz AirDrop. Ova značajka eliminira potrebu za kablovima te pruža praktičan i brz način za premještanje datoteka između vaših Apple uređaja.

iCloud Keychain i Passkeys

iCloud Keychain sigurno pohranjuje vaša korisnička imena i lozinke, dok Passkeys koristi biometriju uređaja za sigurnu prijavu za maksimalnu sigurnost. Zahvaljujući ovim opcijama možete dijeliti lozinke s članovima obitelji te koristiti iPhone kao web kameru za svoj Mac.

Universal Control

Ova opcija omogućava upravljanje s više Mac računala i iPada uz korištenje samo jednog miša ili trackpada i tipkovnice, što multitasking čini jednostavnijim nego ikad. Ova funkcionalnost može značajno poboljšati vašu funkcionalnost i cjelokupno digitalno iskustvo.

Pročitajte više