Korisnici iPhonea 15 prijavljuju problem s bežičnim punjenjem u BMW-u

Ilustracija: Shutterstock (na fotki nije iPhone 15)

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

APPLEOVA posljednja iPhone linija doslovno ne može predahnuti od lansiranja te se čini da se korisnici stalno suočavaju s novim poteškoćama. Posljednju su prijavili pojedini vozači BMW-a koji imaju novi iPhone 15. Naime, neki od njih kažu da je NFC čip na njihovom pametnom telefonu prestao raditi nakon što bi uređaj punili putem bežičnog punjenja u automobilu. 

Apple dosad nije dogovorio na te pritužbe, odnosno ne javno. Naime, MacRumors navodi da prema Appleovom internom dopisu rješenje ovog problema stiže u vidu ažuriranja softvera, koje bi trebalo stići kasnije ove godine.

Prema dopisu, tvrtka je priznala da punjenje iPhonea 15, iPhonea 15 Plus, iPhonea 15 Pro ili iPhonea 15 Pro Maxa putem određenog broja bežičnih punjača u automobilima može privremeno onemogućiti NFC mogućnosti telefona.

Takvi punjači su ugrađeni u neke novije modele BMW-a i Toyote Supra. U dopisu je istaknuto da bi ažuriranje iOS-a trebalo spriječiti "mali broj" bežičnih punjača u automobilu da "privremeno" onesposobe iPhone 15 NFC čipove.

Ažuriranje softvera stiže kasnije ove godine, a trebalo bi riješiti problem

Apple navodno kaže da dok se ne pojavi popravak, svatko tko doživi ovo ne bi trebao koristiti bežični punjač u svom automobilu. Korisnici su se žalili da BMW-ovi bežični punjači kvare Apple Pay i značajku BMW-ovog digitalnog ključa u postovima na Redditu, Appleovoj zajednici za podršku i forumima MacRumorsa.

Iako Apple nije javno adresirao ovaj problem, BMW jest. Naime, marka je priznala postojanje ovog problema početkom mjeseca, barem ako je suditi po odgovoru na službenom BMW UK profilu na X-u. Odgovorili su jednom korisniku da rade na "istraživanju problema s Appleom". 

Dok ne dođe novo ažuriranje iOS-a, najbolje je izbjegavati bežično punjenje iPhonea 15 u novijim automobilima marke BMW i Toyote Supra.

Pročitajte više