Kuhinjski otok visokog kontrasta Gisele Bündchen ističe se kao novi trend za 2024.

Foto/Screenshot: Shutterstock/TikTok

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

KUHINJSKI otoci predstavljaju srce svake moderne kuhinje. Dok su ormarići od prirodnog drva već prilično zastupljeni u kuhinjama, manje popularni, ali jednako atraktivni dodaci su otoci od istog materijala. Upravo za takav dodatak odlučila se Gisele Bündchen kada je uređivala svoju kuhinju.

Tamno drvo i bijeli detalji

U njenom domu kuhinja zrači elegancijom tamnog prirodnog drva, s bijelim detaljima koji dodaju svježinu. Moderne svjetiljke ističu sjajne ploče od bijelog mramora. Na kuhinjskom otoku tamni mat drveni element stvara prekrasan kontrast s bijelim pultovima.

Njezin kuhinjski otok nadilazi očekivanu upotrebu, uglavnom zahvaljujući svojoj prekrasnoj paleti boja. Tamno drvo u kontrastu sa svijetlom bijelom radnom plohom sigurno privlači poglede. "Volim kombinaciju tamnih ormarića s mnogo svjetlijom bojom radne površine", izjavljuje dizajnerica interijera Jennifer Ebert za časopis Homes & Gardens.

"Mješavina je istovremeno fascinantna i klasična. Ovaj stil s naglašenim kontrastom vjerojatno će postati dominantan trend u dizajnu interijera u narednim godinama jer sve više naglašavamo uporabu prirodnih materijala", dodaje ona.

Prirodni materijali i zemljani tonovi

Osim boje, razlika u materijalima stvara vizualnu zanimljivost. "Primjećuje se trenutni trend u interijerima prema prirodnim materijalima i zemljanim tonovima", ističe Greg Roth, dizajner interijera i arhitekt iz Kalifornije.

On nastavlja: "S obzirom na sve izraženiji odnos ljudi prema prirodi, težimo jačanju veze s okolišem - preuzimajući odgovornost za njegovu zaštitu i očuvanje." 

Kako ovi materijali postaju sve popularniji, otoci poput onog u kuhinji Gisele Bündchen postat će vodeći trendovi u dizajnu kuhinjskih otoka.

Pročitajte više