Ledo slavi 65. rođendan. Znate li koji je bio prvi njegov sladoled?

Foto: Press

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

LEDO slavi 65. godina, a tim povodom od danas je na Trgu Nikole Šubića Zrinskog 17 za javnost otvorena izložba posvećena njegovoj dugoj i uspješnoj povijesti. Sve je počelo 1958., a tijekom šest i pol desetljeća Ledo je postao dio "gotovo svakog domaćinstva, obiteljskog okupljanja, druženja s prijateljima, rođendana i drugih veselih trenutaka".

Prvi sladoled bila je Snjeguljica

Prvi industrijski sladoled proizveden na zagrebačkoj Peščenici, lokaciji na kojoj je i danas Ledova tvornica, bio je Snjeguljica. Samo nekoliko godina od nastanka Snjeguljice ilustrator Slavko Marjanac stvorio je lik Lede Mede, zaštitni znak Leda.

Upravo to - kako je nastao Ledo Medo, kako se tijekom godina mijenjao King i što je posebno u Ledo Šlagu - možete doznati na izložbi 65 godina Leda. Izložba je otvorena svaki dan osim nedjelje od 10 do 19 sati sve do 7. listopada, a ulaz je besplatan.

Na izložbi, osim šetnje kroz desetljeća Ledove povijesti, može se zaviriti u digitalnu knjigu, fotografirati se u svemiru i u Kornet želja ubaciti svoju ideju za idealnu kombinaciju okusa sladoleda. Nakon obilaska eksponata, u drugom dijelu prostora nalazi se zona za opuštanje i uživanje u omiljenim okusima Ledovih sladoleda.

Pročitajte više