Legendarni brend kuhinjskog posuđa Tupperware upozorava da bi mogao propasti

Foto: tupperware.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

TVRTKA je u petak priopćila da je njihova budućnost pod velikim upitnikom i da razmatra otpuštanja. Dionice su im pale za gotovo 50% u ponedjeljak, a tijekom cijele godine i za 90%. Marka se zadnjih godina borila s novim konkurentima i privlačenjem mlađih kupaca.

Tvrtka je objavila da nije sigurna hoće li moći nastaviti s poslovanjem, piše Daily Mail.

Tvrtka stara 77 godina borila se posljednjih godina da održi svoj staložen imidž pred novom konkurencijom, a i potražnja za proizvodima za kućanstvo je pala. 

Poduzeće se borilo da privuče mlađe kupce

Tupperware je rekao da radi na pronalaženju načina financiranja kako bi ostao u poslu.

Poduzeće se borilo da privuče mlađe kupce i uvjeri potrošače da su njegovi proizvodi održivi. 

Tvrtka uključuje održivije materijale poput stakla i nehrđajućeg čelika u svoj asortiman proizvoda i proizvodi neke proizvode od iskorištenog miješanog plastičnog otpada koji bi inače završio na odlagalištima. Također, Tupperware proizvodi pomažu u smanjenju bacanja hrane osiguravajući pohranu za ostatke.

Sklopili su ugovor s Targetom

Godine 2021. krenuo je u veliku stratešku promjenu sklapanjem ugovora s Targetom, trgovcem na malo popularnim među mlađim generacijama.

Tvrtka je prethodno prodavala svoje proizvode gotovo isključivo putem "Tupperware zabava" ili vlastite web stranice.

Neil Saunders, maloprodajni analitičar i generalni direktor u GlobalData Retailu, rekao je za CNN da su oštar pad broja prodavača, povlačenje potrošača s kućnim proizvodima i brend koji još uvijek nije u potpunosti povezan s mlađim potrošačima problemi s kojima se Tupperware trenutno suočava.

Pročitajte više