Lego najavio suradnju s D&D-om. Ljudi pišu: Ovo je sve što sam ikada želio

Screenshot/Foto: X/ideas.lego.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

LEGO je putem X-a, prijašnjeg Twittera, najavio suradnju s Dungeons & Dragons povodom obilježavanja 50. obljetnice D&D-a. Lego nije doduše otkrio puno o suradnji, a u videu koji je podijelio može se vidjeti nekakva želatinasta kocka u kojoj su zarobljene figurice kostura, ključa, novčića, mačeva i još mnogo toga. 

"Vrijeme je za zabavu", napisao je Lego i dodao: "Jedva čekamo! Jeste li spremni za stvaranje nevjerojatnih avantura?", a hešteg je otkrio da se doista radi o D&D suradnji. 

Objava je očekivano prikupila razne komentare. "Molim vas, pretvorite ovo u kompletnu seriju", "To", "Ovo je sve što sam ikada želio", "Uzbuđen sam", "Konačno", "Je li ovo stvarno? Ako je, ovo bi mogla biti najčudesnija stvar koja se dogodila u dugo vremena", "Bolje da ovo bude sljedeća igra", "Ovo će biti veliko", "Kul", "Je li ovo stvarno?", neki su od njih. 

Iako su neki u komentarima nagađali radi li se o setu ili o videoigri, Lego je jednoj osobi odgovorio da videoigra ne dolazi, ali da "misterij seta ostaje".

Pobjednički set u natjecanju održanom 2022. 

Kako piše IGN, ova najava slijedi nakon natjecanja koje je Lego održao 2022. godine potičući kreatore da predaju svoje ideje za savršeni D&D set. Nakon stotina prijava i glasovanja fanova, pobjednik je postao BoltBuilds' Dragon's Keep: Journey's End.

Set BoltBuilda ima nešto manje od 3000 dijelova i sadrži "odlične rute s promjenjivim vratima"-  Vještičji toranj, Krčmu, Tamnicu i Kriptu. Zvuči kao set u kojem možete imati vlastitu D&D avanturu.

Prilikom objave pobjednika, Lego je istaknuo da će set biti dio proslave 50 godina Dungeons and Dragonsa i da "jedva čekaju vidjeti ga u rukama fanova u budućnosti". Također je važno napomenuti da model fana nije konačni proizvod, tako da bi vrlo lako mogao biti drugačiji od onoga što vidite ispod.

No čini se da će se, uz glavni LEGO Ideas set, suradnja nastaviti i sa serijom kolekcionarskih minifigura temeljenim na Dungeons and Dragons. Kako piše 9to5Toys, linija će debitirati kasnije ove jeseni i uključivat će 12 različitih likova iz role-playing igre. To uključuje Tieflinge, druide, barde i čak Mindflayera.

Pročitajte više