Limenka Coca-Cole prodaje se za više od 300.000 dolara na eBayu

Ilustracija: Shutterstock (ovo nije limenka o kojoj je riječ u tekstu)

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

LIMENKA Coca-Cole trenutno se prodaje na eBayu za 325.000 dolara (298.493 eura). I ne, nije optočena dijamantima niti je izrađena od zlata i ne pretvara se u privatni mlažnjak koji vas može prevesti oko svijeta. Dakle, zašto je ova limenka Cole vrijedna troznamenkaste isplate?

Pa, njezinu vrijednost vjerojatno najbolje razaznaje oko uglednog kolekcionara limenki. Ova specifična limenka opisana je kao originalna tvornička pogreška koja je prazna zapečaćena, neotvorena i nedirnuta. Iznimna rijetkost tvorničke greške pridonosi visokoj cijeni, jer je u opisu navedeno da je poznato da postoji samo nekoliko takvih limenki u svijetu, piše Mashed.

 

No nije to jedina limenka gaziranog soka koja je bila oglašena na internetskim stranicama za nevjerojatne iznose. Neotvorene limenke Pepsija stvorene za turneju Michaela Jacksona u 1993. postale su kolekcionarski predmet. Postigle su cijenu od 2500 dolara. 

Nije jedina limenka koja je postigla visoku cijenu

TheRichest, koji pokriva bogatstvo i luksuzne stilove života ljudi koji si mogu priuštiti da bacaju tisuće ili stotine tisuća na kolekcionarske limenke gaziranih sokova, spominje tri rijetke vintage limenke Pepsija iz 1950-ih koje su se prodavale za 6000 dolara.

Osim toga, druge neotvorene limenke s tvorničkim pogreškama u savršenom stanju, uključujući i onu s logotipom Svjetskog kupa u Brazilu 2014., ponuđene su na eBayu za 281.000 dolara.

 

Čak su napisani članci koji pozivaju javnost da bude oprezna i pripazi na limenke s tvorničkim greškama, savjetujući ih da prazne limenke Coca-Cole koje su napunjene pod pritiskom, ali imaju malo ili nimalo tekućine, čuvaju kao nešto što bi im potencijalno moglo donijeti pozamašnu svotu od ozbiljnih kolekcionara.

Ogas Coca-Coline limenke na eBayu možete vidjeti ovdje

Pročitajte više