Ljubitelji Pokémona oduševljeni su ovom besplatnom igrom

Screenshot: pokerogue.net

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

POKÉMON igre nesumnjivo su jedna od najvećih franšiza, a nove igre još uvijek redovito izlaze. Uz klasična Nintendo izdanja ljubitelji ovih malih čudovišta i sami stvaraju svoje verzije igre, a jedna od takvih je i Pokérogue. U pitanju je u potpunosti  besplatna roguelike igra koja se igra u pregledniku, bez potrebe za instalacijom na računalo.

Novi izazov za ljubitelje Pokémona

U roguelike igrama razine su svaki put drugačije jer se generiraju nasumično. U ovom slučaju, svaki meč između Pokémona je drugačiji. Ako igrač izgubi, mora početi ispočetka. Ove igre zahtijevaju pažljivo planiranje i strategiju, a obično nisu baš jednostavne.

Prema tome su roguelike drugačije od većine Pokémon naslova gdje igrači moraju pobjeđivati svoje protivnike jednog po jednog, a ako izgube, jednostavno mogu pokušati iznova, tamo gdje su stali.

U Pokérogue birate svoj tim i ulazite u niz nasumično generiranih borbi. Na kraju svake pobjede dobivate bodove koje možete potrošiti na različite predmete kako biste si poboljšali izglede u sljedećoj. I tako sve dok ne izgubite. Ova je igra izvrsna za one kojima je borbeni aspekt igre draži od avanturističkog.

Iako tim koji je izradio igru ističe kako ne ostvaruju nikakvu zaradu od igre, imajte na umu da Nintendo s njome nema nikakve veze te je može u svakom trenutku ukloniti ako to želi. Pokérogue možete zaigrati ovdje.

Pročitajte više