Massimo Dutti predstavio je novu kolekciju parfema, ali ljudi pišu: "Bojkot"

Foto/Screenshot: massimodutti.com/Instagram

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

MASSIMO DUTTI lansirao je novu kolekciju parfema jednostavnog imena - The Scent Collection. Marka kaže da su parfemi izrađeni s "formulama sljedeće generacije" i da "nadilaze prolazne trendove, razvijajući se tijekom vremena za bezvremenski magnetizam". 

Kolekcija se sastoji od šest mirisa s notama bergamota, talijanske mandarine i breskve koje se kombiniraju sa slatkim tonovima vanilije, badema i geranija. Parfemi dolaze u jednostavnim staklenim bočicama od 100 ml, a cijena im je 59.95 eura. 

No iako su najčešće predstavljanja kolekcija na društvenim mrežama popraćena komentarima o samoj kolekciji, sviđa li se nekome ili ne, ova je kompletno zasjenjena nedavnim incidentom vezanim uz Zarinu posljednju kampanju.  

Mnogi u komentarima pozivaju na bojkot Inditexovih brendova

Zarina reklamna kampanja za jaknu iz kolekcije Collection 04 izazvala je bijes javnosti zbog slika koje su mnoge podsjetile na "genocid u Gazi". Iz brenda pak tvrde da je bila namijenjena "isticanju svestranosti odjevnih predmeta". Ljutnja mnogih zbog te kampanje sada se prelila i na ostale Inditexove brendove, među kojima je i Massimo Dutti. 

>> Zara se oglasila o kampanji koja je razbjesnila internet

Tako se na Instagram stranici Massimo Duttija ispod objava o lansiranju novih parfema mogu pronaći razni komentari koji pozivaju na bojkot. "Bojkot", "Bojkotirajte Massimo Dutti, Zaru, Oysho i sve druge Inditex brendove", "Ne zaboravite da je pod istom kompanijom kao i Zara", "Neću više kupovati kod vas", neki su od komentara. 

Inditex je jedna od najvećih grupacija brze mode na svijetu, a upravlja s više od 7200 trgovina na 93 tržišta diljem svijeta. Brendovi unutar ove grupacije su Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho i Zara Home. 

Pročitajte više