Mattel izbacio ograničeno izdanje Čudne Barbie

Foto: creations.mattel.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

MATTEL je predstavio novu lutku u svom Barbie asortimanu, inspiriranu ulogom Kate McKinnon u filmu. Weird Barbie (Čudna Barbie) može napraviti razne gimnastičke poze, baš kao i McKinnonov istoimeni lik.

Lutkina raščupana frizura i oznake na licu oponašaju lutku s kojom se "previše igralo". Greta Gerwig, koja je režirala film i napisala ga sa svojim partnerom Noahom Baumbachom, objasnila je ideju Weird Barbie tijekom srpanjskog intervjua za Rolling Stone.

"Odrasli smo u susjedstvu gdje je bilo puno djevojaka starijih od mene. Dakle, naslijedila sam mnogo barbika koje su već bile ošišane dok sam ih ja dobila", rekla je.

McKinnon (39) je znala da je uloga namijenjena njoj nakon što joj je Gerwig (40) poslala scenarij. "Način na koji su rečenice napisane... Pomislia sam: 'Oh, ona samo želi da glumim cameo ulogu. Uopće se ne moram previše naprezati za ovo'", rekla je, prenosi US Magazine.

Mattel je lansirao i mnoge druge lutke inspirirane filmom

Iako je lik Weird Barbie bio impresivno fleksibilan, McKinnon je otkrila da nije morala raditi nikakve špage za film. "To je bila lažna noga - i to teška", rekla je tijekom srpanjskog okruglog stola Entertainment Weeklyja s glumačkom postavom Barbie.

Osim Weird Barbie, Mattel je izdao niz drugih lutaka inspiriranih dugo očekivanim filmom, koji je zaradio rekordna 162 milijuna dolara tijekom premijernog vikenda u srpnju, uključujući, naravno, lutke po uzoru na glavnu Barbie iz filma i Kena, Margot Robbie i Ryana Goslinga.

Lansiranje Weird Barbie potaknulo je neke od fanova da je i prokomentiraju. "Treba mi", "Želimo anksioznu Barbie", "Iduća neka bude depresivna Barbie", "Ne trebate izbaciti Čudnu Barbie, samo dajte normalnu barbiku djeci i gledajte kako je uništavaju", glase neki od komentara. 

Lutka Weird Barbie se prodaje po cijeni od 50 dolara (45.54 eura), a možete je vidjeti ovdje

Pročitajte više