Ray Ban Meta naočale dobivaju nove AI mogućnosti

Foto: meta.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

META u novom ažuriranju svojih Ray-Ban pametnih naočala donosi Calm, Amazon Music i Instagram priče. Ove će mogućnosti pokretati tvrtkin Llama 3 AI model, zahvaljujući čemu će korisnici moći pokretati usluge bez potrebe da posežu za mobitelom. Novo ažuriranje će se, prema navodima tvrtke, uvoditi postupno.

Još nije poznato u kojim će zemljama i kad točno ažuriranja biti dostupna

Prošli su mjesec Ray-Ban Meta pametne naočale ojačane zahvaljujući Llama 3 modelu, što je korisnicima u SAD-u i Kanadi omogućilo korištenje glasovnih naredbi i hands-free kontrolu Apple Music aplikacije. Sada su dodali tri nove aplikacije - Calm, Amazon Music i Instagram.

Meta je već najavila partnerstvo s Calmom kako bi korisnicima omogućila jednostavne, hands-free vođene meditacije, vježbe i sadržaje za samopomoć. Ova će značajka biti posebno korisna onima koji se suočavaju sa stresnim situacijama i hitno im je potrebno smirenje, piše Android Authority.

Uz Apple Music, Ray-Ban Meta naočale će biti integrirane s Amazon Musicom. Kad korisnici glasovno zatraže uređaj da pokrene Amazon Music, naočale će početi s reprodukcijom preporučene glazbe. Korisnici tada mogu kontrolirati reprodukciju zvuka dodirom ili glasovnim naredbama.

Konačno, nakon što korisnici snime fotografiju ili video, mogu zatražiti uređaj da podijeli zadnju snimljenu fotografiju ili video na Instagramu. Moguće je i snimanje u pokretu, pri čemu će uređaj otvoriti kameru i snimiti ono što korisnik gleda.

Iako su iz Mete jasno rekli da će se ažuriranja uvoditi postupno, još uvijek nije poznato u kojim će sve zemljama nove mogućnosti biti dostupne. 

Pročitajte više