Microsoft službeno više ne proizvodi igre za Xbox One

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

MICROSOFT je sada službeno ostavio Xbox One iza sebe, a Xbox Game Studios sada razvija igre samo za Xbox Series X/S i PC.

Iako će tvrtka nastaviti podržavati tekuće naslove prethodne generacije, kao što su Minecraft i Halo Infinite, nijedan tim Xbox Game Studiosa ne radi na novim naslovima za stariju konzolu. "Prešli smo na generaciju 9", rekao je šef Xbox Game Studiosa Matt Booty za Axios, misleći na konzole Xbox Series X/S. Tvrtka također proizvodi svoje igre za PC.

Ovaj se potez morao dogoditi u nekom trenutku kako bi se izbjeglo da novije i složenije igre budu sputane hardverskim ograničenjima desetljeće starog Xboxa One. Ipak, bit će moguće za one koji drže do Xboxa One igrati naslove serije X/S kao što su Starfield i Forza Motorsport putem Xbox Cloud Gaminga. "Tako ćemo zadržati podršku", rekao je Booty.

Xbox Series S također koči programere

Microsoftovi vlastiti programeri igara sada su usredotočeni na Xbox Series S/X konzole, unatoč tvrdnjama da neki programeri traže od Microsofta da ukine obaveznu Xbox Series S kompatibilnost za najnovije Xbox igre, piše Engadget.

Pročitajte više