Motorola predstavila novi mid-range mobitel. Košta 300 dolara u Americi

Foto: motorola.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

MOTOROLA je najavila svoj najnoviji mid-range pametni telefon - Moto G Power 5G. To je varijacija standardnog Moto G Powera iz prošle godine. Nova verzija primarno se fokusira na dugo trajanje baterije, ali također ubacuje nekoliko novih značajki i to sve za manje od 300 dolara u Americi, dok strani mediji pišu o cijeni od 315 eura (2373.37 kn) u Europi.

Motorola zadržava poznati dizajn kada je u pitanju G Power 5G, s malo promijenjenim rasporedom stražnje kamere i novom Pearl White bojom uz Mineral Black. Skener otiska prsta i dalje je sa strane, stereo zvučnici su s gornje i donje strane, a tu je i utor za slušalice. Zaslon od 6.5 inča starijeg modela G Power nadograđen je oštrijom Full HD+ (2400 x 1080) rezolucijom u usporedbi s prethodnom rezolucijom od 1600 x 720.

Također dobiva i bržu stopu osvježavanja od 120 Hz. Još uvijek postoji maleni izrez na vrhu za selfie kameru, a okviri su otprilike iste veličine. Unutra Motorola uključuje MediaTek Dimensity 930 procesor. Uparen je s 4 GB ili 6 GB RAM-a, ovisno o tome hoćete li dobiti 128 GB ili 256 GB memorije.

120 Hz osvježavanje, 50 MP glavna kamera

A ako trebate više prostora od toga, Motorola uključuje utor za microSD karticu koji podržava kartice veličine do 1 TB. G Power 5G se može spojiti na 5G mreže, zahvaljujući novom Dimensity 930 procesoru. 

Što se tiče kamera, na stražnjoj strani nalazi se primarni senzor od 50 megapiksela (MP) f/1.8 uparen sa senzorom dubine od 2 MP i makro senzorom od 2 MP. Selfie kamera je nadograđena na kameru od 16 MP (dvostruko više megapiksela nego prije) i dobivate sve Motorola softverske značajke kao što su Night Vision, AR naljepnice, Pro Mode i integracija Google Lensa.

Telefon pokreće Android 13 i dolazi s uobičajenim značajkama Motorole kao što su Peek Display, Quick Capture i snimke zaslona s tri prsta. Također se isporučuje s novom aplikacijom Moto Secure koja koristi tehnologiju ThinkShield za zaštitu podataka unutar aplikacija. Kao i obični G Power, G Power 5G isporučuje se s baterijom od 5000 mAh.

Za sada je poznato da će telefon biti lansiran 13. travnja u Americi - na Amazonu i službenoj web stranici. Kasnije će biti lansiran i kod mobilnih operatera. Za sada nije poznat datum lansiranja u Europi. 

Pročitajte više