Musk se baca u telekomunikacijske vode. Usluge su već testirane

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

KASNIJE ove godine SpaceX planira pokrenuti svoju satelitsku telefonsku uslugu Direct to Cell. Uslugu pokreće flota Starlink satelita, a trenutačno je u fazi testiranja. Prema tvrtki, sve funkcionira jednako dobro ili čak bolje nego što se očekivalo.

Usluga kreće u SAD-u

Za testove SpaceX tvrdi da je koristio "više modela neizmijenjenih uređaja Samsung, Apple i Google koristeći spektar PCS G bloka". Testovi su navodno bili uspješni u slanju i primanju tekstualnih poruka putem tradicionalnih SMS-ova, X-a (Twittera) i WhatsAppa, piše Android Authority.

Čini se da usluga nije imala problema s lokacijom uređaja. Tvrtka tvrdi da Direct to Cell radi u "urbanim i ruralnim područjima, unutra i vani, te na otvorenom nebu i ispod krošnji drveća". Testovi su se održavali na području SAD-a, konkretnije u Redmontu, Mountain Viewu i Kansas Cityju.

SpaceX je sklopio partnerstvo s T-Mobileom kako bi uslugu ponudio njihovim korisnicima. Kad se usluga konačno lansira, za početak će pokrivati kontinentalni dio SAD-a, Havaje, dijelove Aljaske, Puerto Rico i teritorijalne vode SAD-a.

Očekuje se da će usluga biti dostupna i kod drugih telekoma diljem svijeta, no detalji još nisu poznati.

Pročitajte više