Na azijskom tjednu u Lidlu nude se spring rolice za 16.99 kn

Foto: Lidl

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

VRIJEME je za azijski tjedan u Lidlovim trgovinama. Ne znamo kako vi, ali mi obožavamo razna wok jela te proljetne rolice, kao i kozice u tempuri. Također, volimo i azijske umake poput wasabija i soja sosa. Sve to možete kupiti u Lidlu od ponedjeljka, 8.8, do ponedjeljka, 15.8., a kupnjom tri ili više azijskih proizvoda ostvarujete 15% popusta. Ako pak volite uštede, pogledajte našu Index-šoping listu ovdje

Predjelo

Ne možemo ne započeti naš odabir odličnim predjelom u vidu proljetnih rolica, odnosno mini proljetnih rolica. U Lidlu ih možete kupiti ovaj tjedan u pakiranjima od 4 ili 20 komada, a dolaze sa svinjetinom, govedinom, piletinom ili povrćem.  

Azijska tjestenina i riža

Ukusno azijsko jelo svakako mora sadržavati rižu ili tjesteninu te smo mi odabrali poznatu staklenu tjesteninu koja je gotova u roku od 5 minuta, zatim biramo Chow Mein tjesteninu koja je snižena 31% i zadnje, ali ne posljednje biramo Basmati ili jasmin rižu. Svako jelo pripremljeno s ova tri navedena proizvoda bit će hit. 

Wok povrće

Uz rižu ili tjesteninu trebat će vam i povrće. Naš odabir je unaprijed pripremljena wok mješavina povrća s kokosovim mlijekom ili edamame mahune. Wok mješavinu povrća možete pripremiti na tajlandski ili kineski način, a mahune možete skuhati u vodi ili na pari. 

Azijski umaci

Neizostavan dio azijskog jela su svakako umaci, a mi biramo slatko-kiseli umak, wasabi pastu ili soja sos umak. Slatko-kiseli možete dodati svakom jelu i ostaviti da se upije. Idealan je za one koji vole dodati dozu kiselosti svom obroku uz malo slatkoće.

Wasabi pasta je pak nešto što bismo najbolje opisali kao japanski hren. Iznimno je zdrava biljka te ju se zna koristiti za odčepljivanje sinusa. No, odlično će se uklopiti i u vašu hranu kao dresing za salatu, u namaze ili ju možete pomiješati sa začinima i dodati u jela. Soja umak se najčešće koristi kao preljev jelu. 

Riba i meso

Kažete - sve to zvuči kul, ali treba to pojačati s nečime mesnim. U principu, u wok jela možete staviti bilo koje meso, a od ribe se najčešće koriste kozice. Meso ili kozice prvo zapečete u tavi pa dodate povrće. No, ako želite nešto što možete odmah iz vrećice polugotovo prebaciti u tavu, pronašli smo panirani pileći mini file i kozice u tempuri. Oboje je jako ukusno!

Desert

Ljeto je pa je samim time idealan desert onaj u tipu sladoleda. U sklopu azijskog tjedna, Lidl u ponudi ima dva sladoleda i to jedan od zelenog čaja i limuna, a drugi od manga i kokosa. Ne znamo koji zvuči ukusnije. Ako niste ljubitelj slatkih deserata, onda je za vas slani tortilja čips. Uz dobar dip ovo je odličan zalogaj. 

Ost

Ostatak ponude iz Lidlovog azijskog tjedna možete pogledati ovdje. Dobar tek!

Pročitajte više