Na iPhone stižu emulatori, što znači da vam treba dobar kontroler

Screenshot/Foto: TikTok/razer.com/links.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

MOBILNI gejming popularan je otkad postoji, a pogotovo otkad su na mobitelima dostupni emulatori. Iako su nove konzole izvrsne, one su sve veće, te više ne stanu u džep kao njihovi prethodnici. Zbog toga se mnogi okreću emulatorima, a s novom otvorenošću svojeg iOS-a, emulatori stižu i na iPhone. Ne zna se hoće li biti dostupni putem App Storea ili samo putem alternativnih trgovina.

No, odakle god ih preuzimali, jedna stvar je sigurna, a to je da touchscreen jednostavno nije dovoljno dobar za pravo iskustvo igranja na mobitelu. Srećom, na tržištu postoje kontroleri namijenjeni mobilnim uređajima uz koje to neće biti nikakav problem.

Svoj iPhone lako možete pretvoriti u konzolu

Kontroleri koji se direktno pričvršćuju na mobitel putem USB-C priključka za mnoge su najbolja opcija. Razer Kishi jedan je od najpopularnijih kontrolera ovog tipa. Uz njega možete igrati s mobitelom postavljenim vodoravno, pri čemu se mobitel pretvara u malenu prijenosnu konzolu poput Game Boy Advance.

@razer The Razer Kishi V2 Xbox Edition for iPhone (Lightning) with microswitch buttons is perfect for taking your games on the go. #razer #gaming #razerkishiv2 #razerkishi #gamingontiktok #handheldgaming #xbox ♬ Good With Me - Jaylon Ashaun

Za Razer Kishi vam nije potrebna baterija, a s iPhoneom se povezuje putem Lightning kabla. Podržava iOS 16 ili noviji. Veličine je 92.2x180.7x33.9 mm.

Kishi V2, Razer, 119.99 eura

Ako imate Switch, imate i kontroler

Ako imate Nintendo Switch, nema potrebe da kupujete dodatan kontroler jer je Joy-Con prilagođen korištenju na iPhoneu. Povezuje se uz pomoć Bluetootha, te se ne pričvršćuje na sam iPhone. Unatoč tome, Joy-Con je i više nego solidan kontroler za mobitele.

@jennyomaly Give me all your recs for games i can play on my phone!!! I am now an ipad baby 😂 #applearcade #wyldeflowers #nintendoswitchgames #indiegamerecommendations ♬ Funny Background - Stefani

Mnogi već koriste JoyCon kako bi zaigrali svoju omiljenu igru na iPhoneu, stoga je očekivano da će jednako dobro raditi i s emulatorima.

Nintendo Joy-Con, Links, 99.99 eura

Pročitajte više