"Nadmašio je sva moja očekivanja": Mnogi pohvalili iPad 9. generacije

Foto: apple.com/sve.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SVE se više ljudi okreće tabletima ne samo za surfanje i gledanje filmova i serija već i za rad i/ili fakultet i školu. Pregledali smo nekoliko top lista najboljih tableta do 500 eura, a na nekoliko njih na prvom mjestu našao se Appleov iPad 9 iz 2021. godine. 

Stručnjaci sa stranice Tom's Guide proglasili su upravo njega najboljim za one s ograničenim budžetom, a s njima su se složili i oni sa ZDNet stranice, dok stručnjaci sa stranice Trusted Reviews kažu da je to "najjeftiniji Appleov tablet koji bi preporučili kupcima s ograničenim budžetom".

Tom's Guide: iPad iz 2021. je solidan svestrani tablet

Tom's Guide kao prednosti ovog tableta ističe svijetli ekran, brzinu i dobar vijek baterije. Ne sviđa im se što nema mjesta za pohranu Appleove olovke, a i za dizajn kažu da je malo zastario. 

No sve u svemu, po njima je iPad iz 2021. solidan svestrani tablet koji s lakoćom pokreće bilo koju aplikaciju iz App Storea. Kažu da iako noviji iPadi imaju elegantniji dizajn s tanjim okvirima i bez priključka za slušalice, noviji dizajn i brži procesor nisu nužno vrijedni dodatnih troškova.

Apple iPad 9 (2021.), 64 GB, Silver, 490 eura (3691.98 kn)

Ovo je ujedno i posljednji iPad koji je Apple prodao s priključkom za slušalice pa ako volite priključivati ​​vlastite, ovo je po njima najpovoljniji iPad. Liquid Retina zaslon od 10.2 inča (2160 x 1620 piksela) na iPadu iz 2021. svijetao je i šaren pa sve što radite na njemu izgleda dobro.

Ipak, reflektira puno svjetla, stoga ne očekujte sjajno iskustvo korištenja na izravnoj sunčevoj svjetlosti. Prilikom testiranja Tom's Guide stručnjaci otkrili su da je svjetlina zaslona maksimalna na 494 nita u središtu zaslona, ​​ali da se i smanjuje pri vrhu i dnu dajući prosječnu maksimalnu svjetlinu od 473 nita na cijeloj ploči. 

Apple je stavio A13 Bionic čip u iPad 2021., isti čip koji pokreće iPhone 11 obitelj uređaja. Čak i sada, nekoliko godina kasnije, treba očekivati ​​respektabilne performanse. Apple kaže da iPad 2021 može izdržati do 10 sati s punom baterijom.

U Tom's Guide testu baterije tableta, koji zadaje tablici beskrajno surfanje internetom preko Wi-Fi veze sa zaslonom postavljenim na svjetlinu od 150 nita, iPad 2021 izdržao je dobrih 11 sati i 59 minuta. 


ZDNet: Uvjerljivo najbolji jeftini tablet

Ekipa sa stranice ZDNet pohvalila je odličan procesor, puno prostora za pohranu i pristojnu veličinu zaslona ovog tableta. Ne sviđa im se što nema značajke Face ID. "Appleov tablet, osnovni model iPada, uvjerljivo je najbolji jeftini tablet. Točka", naglasili su na početku svoje recenzije.

U svom osvrtu rekli su da se za cijenu po kojoj se trenutno prodaje dobiju iste značajke kao i drugih Appleovih tableta, poput ažuriranja iPadOS-a godinama i pristupa App Storeu. Također, ne mora se plaćati premija kao kod skupljih Pro i Air modela.

Apple iPad 9 (2021.), 64 GB, Space Grey, 490 eura (3691.98 kn)

"Čak i ako ga kupujete za osobnu upotrebu, ako je vaša namjeravana upotreba uglavnom videostreamanje, bilježenje i igranje igara na tabletu, tada bi iPad devete generacije trebao biti dovoljan", rekla je urednica ZDNet-a June Wan.

Osnovni model nudi 64 GB, a možete se odlučiti i za 256 GB prostora za pohranu ako vam je to potrebno, dodaju. "Početni iPad može se upariti s Appleovom pametnom tipkovnicom i Apple Pencilom pretvarajući ga iz tableta u prijenosno računalo 2-u-1", zaključili su.


Trusted Reviews: Idealan je za gledanje Netflixa u pokretu

"iPad 9 je najjeftiniji Appleov tablet koji bismo preporučili kupcima s ograničenim budžetom", piše Trusted Reviews. Dodali su da ih nije toliko impresionirao kao njegov lakši, snažniji iPad Air 2022, ali da iPad 9 ostaje najbolja opcija ako ste "100% predani kupnji Apple uređaja".

Iako zaslon nema promjenjivu stopu osvježavanja, a okvir koji ga okružuje je nedvojbeno zdepast, teško ćete pronaći bolju opciju po ovoj cijeni, pogotovo ako ste obožavatelj Applea, smatraju. Dodaju da je zaslon od 10.2 inča jedan od najoštrijih među povoljnim opcijama tableta koje su testirali. Također, po njima je idealan za gledanje Netflixa u pokretu.

Apple iPad 9 (2021.), 64 GB, Space Grey, 490 eura (3691.98 kn)

Naglasili su u svom osvrtu da je tablet također solidno izrađen i da dolazi s raznim opcijama kućišta, uključujući neke s tipkovnicama, "što znači da je dobra opcija za stariju djecu koja trebaju uređaj za školski rad, ali i za zabavu".

"Čip A13 Bionic koji pokreće iPad 9 znači da, osim ako ne radite vrhunsko uređivanje videa ili vektorsku grafiku, nećete imati problema s performansama na temelju našeg iscrpnog testiranja", naveli su. No naglašavaju da iako je jeftin za Appleove standarde, da je i dalje skuplji od drugih povoljnih Android opcija. 


Ima pregršt pozitivnih recenzija kupaca

Na Amazonu ovaj tablet ima preko 130.000 recenzija i visoku ocjenu 4.8, a mnogi su ga pohvalili. "Za tu cijenu smatram da je ovo dobra kupnja", "Ovo je početni iPad tako da za tu cijenu mislim da je izvrstan uređaj. Trebao bi moći podnijeti većinu zadataka. Preporučujem ovaj proizvod i drago mi je što sam ga kupila", "Apple iPad 9. generacije nadmašio je sva moja očekivanja, a njegove izvanredne performanse, prekrasan zaslon i besprijekorna integracija čine ga uređajem koji morate imati i za produktivnost i za zabavu", neki su od komentara. 

Appleov tablet 9. generacije u Silver ili Space Grey boji i s pohranom od 64 GB pronašli smo po cijeni od 490 eura, možete ga vidjeti ovdje

Pročitajte više