Ne žurite sa zamjenom WC školjke. Možda ste sami krivi za problem

Foto: pevex.hr/bauhaus.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

AKO nam je nešto prijeko potrebno kod kuće, to je WC školjka, a jasno je i zašto. Kad nešto pođe po zlu s njom, nastupa panika, bez obzira na to koliko velik ili malen problem bio. Premda je većina problema s WC školjkom lako rješiva, neki ukazuju na to da je vrijeme da zamijenite ili vodokotlić ili cijelu školjku.

Prvo pokušajte sami riješiti problem

Jedan od češćih problema s WC-om su začepljene vodovodne cijevi. Ovaj se problem može riješiti relativno brzo, ali stalni problemi sa začepljenošću mogu biti znak da je vrijeme za zamjenu.

Kad se to uporno događa, prvo trebate provjeriti je li začepljen WC ili cijev koja iz njega vodi prema kanalizaciji. Je li itko u kućanstvu bacao u školjku stvari koje u nju ne pripadaju, poput papirnatih ručnika, vlažnih maramica ili higijenskih uložaka? Ako da, to je vjerojatno izazvalo problem, a kako biste ga riješili, najvjerojatnije ćete morati samo očistiti cijevi, piše House Digest.

Mnogi čimbenici mogu uzrokovati začepljenje WC školjke, a kada saznate uzrok, možete bolje procijeniti situaciju kako biste odredili je li zamjena najbolje rješenje. S obzirom na to da promjena WC školjke zahtijeva puno živaca, vremena i novca, prvo pokušajte detektirati problem.

Što ako je ipak potrebna zamjena?

Ako vam se WC začepi nekoliko puta tjedno, a ne možete detektirati problem, vjerojatno je problem u starijem modelu školjke s niskim ispiranjem. To znači da vaš WC koristi puno manje vode za ispiranje od redovitog, a troši više novca. Još jednom, prije nego se odlučite na zamjenu, svakako se konzultirajte s vodoinstalaterom. Oni mogu pregledati blokadu i reći vam u čemu je problem.

Ako je to prepreka koja se može ukloniti, tada će poduzeti potrebne korake. Međutim, ako WC treba zamijeniti, prihvatite to. Radije potrošite novac na novi WC koji se lako ispire nego na zvanje vodoinstalatera svaki tjedan da dođe i odčepi stari.

Pronašli smo nekoliko WC školjki kako bismo vam dali ideju o cijeni i ponudi. Nadamo se da će vam ovo olakšati izbor jer WC školjka ipak nije dio kućnog inventara koji je potrebno često mijenjati. Najjeftinije možete proći s klasičnim, bijelim WC školjkama, no ima i drugih opcija koje su vam možda zanimljivije.

WC školjka, Pevex, 46.44 eura
WC školjka, Pevex, 172.53 eura
WC školjka, Pevex, 208.36 eura
Crna WC školjka, Bauhaus, 197.76 eura
WC školjka, Bauhaus, 197.76 eura

Pročitajte više