Nike vraća svoje legendarne tenisice ove godine

Screenshot/Foto: YouTube/Nike

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

Popularnost nekih kultnih tenisica mjeri  se u globalnim razmjerima, a neke od njih debitirale su na malim ekranima i upisale se u povijest popularne kulture. Takve su tenisice Nike Cortez, koje je nosio Tom Hanks u legendarnom filmu Forrest Gump. 

>> Poznati glumac kaže da su mu ovo najdraže tenisice svih vremena: "Savršene su"

U ovom kultnom filmu glavni lik Forrest Gump, kojeg tumači Tom Hanks, nosi bijele Nike Cortez tenisice. Forrest je tenisice dobio od svoje dugogodišnje prijateljice Jenny i krenuo na svoje životno putovanje (ili trčanje). Film je zacementirao kultni status tenisica u svijetu obuće i mode.

Tenisice Nike Cortez nedvojbeno su jedan od najprepoznatljivijih modela sportske obuće u povijesti. Ove legendarne tenisice prvi put su predstavljene 1972. godine i od tada su postale klasik u svijetu sportske obuće. Dizajnirao ih je osnivač Nikea Bill Bowerman.

Stižu u svibnju

Na veselje mnogih fanova, najpoznatija verzija - bijelo/crvena/plava - koja se obično povezuje s Forrest Gumpom, vraća se ovog proljeća. Kako piše Sneaker Bar Detroit, poboljšani model Cortez krase bezvremenske bijela, crvena, plava i metaliksrebrna boja.

Izrađene su od bijele kože, a crveni detalji nalaze se na jeziku, stražnjem dijelu i Swooshu. Plava pruga ističe međupotplat, dok bijeli Nike logo ukrašava pete. Izgled je upotpunjen waffle gumenim potplatom.

Nike Cortez Forrest Gump bit će lansirane kod odabranih prodavača i na nike.com stranici 1. svibnja 2024. godine. Cijena će im biti 110 eura. 

Pročitajte više