Nina Badrić prošetala centrom Zagreba s buketom cicamaca

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL/Instagram/hm.com/zarahome.com/reserved.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SEZONA je popularnih cicamaca, nježnih grana vrbe Ive, a nije im odoljela ni Nina Badrić. Pjevačica je podijelila fotku na Instagramu na kojoj ju se može vidjeti s velikim buketom sačinjenim, između ostalog, od cicamaca. Mnogi su pohvalili Nininu frizuru, modnu kombinaciju, ali i izbor "cvijeća". 

"Kakvi ste, Toto, ti i te cicamace", "Cicamace prevladavaju", "Mislim da sam vidio mica macu", "Predivna", "Savršena", samo su neki od komentara ispod njezine objave na Instagramu. 

Cicamace spadaju u porodicu vrba, a njihovi cvjetovi su sitni i skupljeni u cvatove, odnosno mace. Ova autohtona vrsta raste kao grm ili manje drvo u nizinskim šumama, uglavnom uz rijeke, a na nju se lako može naići tijekom šetnje prirodom, ali i na tržnicama krajem veljače ili početkom ožujka. 

Trenutno se mogu pronaći na tržnicama

Jednom odrezane grane nisu zahtjevne za održavanje, može ih se staviti u vodu, ali i ne mora te ih je potrebno držati dalje od izravne sunčeve svjetlosti. Po mnogima ovaj vjesnik proljeća, idealna je dekoracija za uskrsni stol.

Što se tiče tržnica u Zagrebu, trenutno se mogu pronaći na Dolcu, Kvatriću i drugdje. No u ponudi ih imaju i pojedine cvjećarnice. Cijena im se kreće od 2 do 3 eura naviše. A uz njih, jedino što vam još treba je lijepa vaza. Izdvojili smo ih par ispod. 

Vaza, H&M, 29.99 eura
Vaza, Reserved, 25.99 eura
Vaza, Zara Home, 8.99 eura

Pročitajte više