Nothing Phone (2) stiže u srpnju, imat će bateriju od 4700 mAh

Foto: Shutterstock (na fotki je Nothing Phone 1)

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

VEĆ smo pisali o sljedećem telefonu tvrtke Nothing i da stiže na ljeto, ali sada je suosnivač tvrtke Carl Pei u intervjuu za Forbes otkrio dodatne pojedinosti o mjesecu lansiranja i specifikacijama uređaja. U intervju se dotaknuo i industrije pametnih telefona.

"Svjedočili smo kako brojne etablirane tvrtke propadaju dok novoosnovana poduzeća na ovom području često nikad ne uspiju lansirati proizvod druge generacije", rekao je Pei za Forbes. Pei ima iskustva s telefonima jer je bio suosnivač OnePlusa. 

Objašnjava zašto misli da Nothing ima šanse: "S Nothingom želimo vratiti osjećaj uzbuđenja u industriju izradom izvrsnih proizvoda koji se čine posebnim, drugačijim i zabavnim. S Phone (1) uspješno smo ušli na tržište pametnih telefona i dokazali da postoji apetit za takvom novom alternativom, posebno među mlađim korisnicima."

Nothing Phone kao alternativa iPhoneu

Prvi telefon je dobro počeo, prodano je blizu 750.000 primjeraka, što je otprilike polovica prodanih iPhonea prve generacije. A Pei redovito koristi iPhone kao mjerilo: "Apple neprestano dobiva prednost nad Androidom i trenutno ne postoji prava uzbudljiva alternativa, posebno za mlađu generaciju."

Jedan od razloga za usporedbu je to što Nothing, tvrdi tvrtka, ima jednu od najviših stopa ljudi koji prelaze s iOS-a na Android. "Doživjeli smo ogromno uzbuđenje i podršku od prvog dana na tržištu, posebno od kreativne zajednice. To je posebno ohrabrujuće jer osvajanje kreativne zajednice može biti jedan od najtežih izazova", kaže Pei.

"Primijetili smo brojne konceptualne dizajne na internetu inspirirane našim proizvodima, što je dokaz njihovog utjecaja. Nadalje, uočili smo nekoliko etabliranih brendova koji slijede put kojim smo mi krenuli s našim transparentnim dizajnerskim identitetom", dodaje.

Ovakav entuzijazam da se slavi dizajn s novim konceptima rano se dogodio i Appleu s iPhoneom. A prozirni gadgeti, uključujući najnovije Studio Buds+ iz Appleovog brenda Beats, u modi su. Ako niste pogodili da Nothing nastavlja s prozirnim dizajnom, Pei to jasno nagovještava, a gornja slika to i potvrđuje.

Imat će bateriju od 4700 mAh, a stiže u srpnju

Tvrtka planira Nothing Phone (2) lansirati i u SAD-u, a u intervjuu je Pei otkrio i specifikacije novog telefona o kojima se do sada nagađalo. Potvrđeno je da će Phone (2) imati Snapdragon 8+ Gen 1, a ne Gen 2.

Evo kako to Pei objašnjava: "Snapdragon 8+ Gen 1 je dokazani procesor. Temeljito je testiran i kontinuirano optimiziran kroz brojna ažuriranja od svog predstavljanja prije godinu dana. Prednost dajemo korisničkom iskustvu.

Također, najnovija tehnologija ima cijenu koja nije uvijek opravdana sa stajališta koristi za korisnika. Odabirom Snapdragona 8+ Gen 1 osigurava se da Nothing (2) ostaje dostupan dok pruža značajno poboljšano iskustvo u usporedbi s Nothing (1)."

U intervjuu je otkrio i dva ekskluzivna nova detalja pa se tako doznalo da će baterija imati kapacitet od 4700 mAh, što je povećanje u odnosu na bateriju od 4500 mAh u Phoneu (1). To je također puno više od najnovijeg iPhonea 14 Pro (3200 mAh), pa čak i od iPhonea 14 Pro Max (4323 mAh).

Veličina nije sve, ali kombinirajte to s učinkovitošću tog Snapdragon čipa, što znači 80% ukupnog poboljšanja performansi u odnosu na Phone (1), što je prilično puno. Druga ekskluziva odnosi se na datum lansiranja. Označite svoje kalendare za srpanj, kad će telefon biti globalno lansiran.

Pročitajte više