Novi paket mjera: Pogledajte nove ograničene cijene

Foto: Shutterstock/Vlada RH

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PREDSJEDNIK vlade Andrej Plenković predstavio je četvrti paket vladinih mjera za zaštitu kućanstava i gospodarstva od rasta cijena.

Vladin odgovor na globalnu energetsku krizu i inflaciju vrijedan je 1.7 milijardi eura, a sastoji se od tri elementa pomoći; ublažavanja rasta cijena energije, zaštite od inflacije te posebnih potpora i poticaja, piše na službenoj stranici vlade RH.

Manja izmjena u košarici proizvoda

Predsjednik vlade najavio je i manju izmjenu u košarici proizvoda čija je cijena fiksirana, a u košarici više neće biti svinjske lopatice i vratine, no dodaje se carsko meso. Fiksna cijena bit će za osam proizvoda. 

"Zbog moguće nestašice svinjskih proizvoda shvatili smo da tih proizvoda neće biti, maknut ćemo ih s liste, ali smo stavili carsko meso", rekao je premijer.

Prema novom prijedlogu, mijenja se samo najviša cijena suncokretovog ulja, koja će od prvog travnja iznositi 1.72 € (12.96 kn) za litru (dosad je bila 1.86 € /14.01 kn).

Prijedlog cijene za litru mlijeka s 2.8 % mliječne masti iznosi 0.98 € (7.38 kn), za glatko brašno tip 500 0.80 € (6.03 kn). Jedan kilogram oštrog brašna tip 400 0.83 € (6.25 kn), a bijeli šećer kristal 1.33 € (10.02 kn) po kilogramu. Prijedlog cijene za cijelo pile je 3.32 € (25.01 kn), kilogram svinjskog mljevenog mesa 4.11 € (30.97 kn), a za carsko meso cijena bi bila 3.79 € (28.56 kn) za kilogram. 

Cijelu tablicu možete vidjeti u nastavku.

Pročitajte više