Od 10 do 58 eura: Ovo su najbolja ulja za usne

Foto: Promo/dior.com/nyxcosmetics.com/clarins.co.uk/kosas.com/beautybay.com/sephora.fr/ cultbeauty.com/hourglasscosmetics.com/hauslabs.com/coola.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SJAJNE ili mat usne stvar su preferencije, ali postoji nešto vrlo privlačno u finišu visokog sjaja. No mnoga klasična sjajila za usne imaju određene nedostatke, poput pretjerane ljepljivosti, lošeg mirisa ili pak prebrzog blijeđenja i nestajanja s usana. Ulja za usne su vrlo dobra alternativa.  

"Hibridi balzama i sjajila su jednom riječju genijalni. Oni su i tretman i kozmetika u jednom, dajući vam prekrasan sjaj i puno dugotrajniju hidrataciju i olakšanje od ispucalih usana", kaže slavni vizažist Bryan Cantor, piše Byrdie. Ulja za usne mogu biti prozirna ili pigmentirana i kombiniraju najbolje od proizvoda za usne u jednom. 

Osim toga, ne postoji pogrešan način da ih koristite. "Ulje za usne može se koristiti samostalno, ispod ruža za dodatnu hidrataciju ili preko ruža za dodatni sjaj", kaže Cantor. Byrdie je istražio ulja za usne, procjenjujući njihove formule, nijanse i vrste hidratantnih sastojaka koje svako sadrži. Nakon savjetovanja sa slavnim vizažistom i sužavanja izbora, ova ulja za usne su odabrali kao najbolja.

Sveukupno najbolje ulje za usne: Clarins Lip Comfort Oil

Clarins Lip Comfort Oil, 7 ml, 31 € (233.57 kn)

Urednici Byrdieja jednoglasno se slažu da je ovo ulje jedno od najboljih koje se trenutno može kupiti. "Ne manjka stvari za voljeti, uključujući hidratantnu mješavinu ulja jojobe i lješnjaka za obilje vlage i ogroman aplikator koji je posebno zakrivljen kako bi obuhvatio konture vaših usana", napisali su.

Dostupno je osam opcija, od kojih neke daju boju, druge reagiraju s pH vrijednostima vaših usana za personaliziranu nijansu, a neke imaju ukusan okus. 


Sveukupno najbolje ulje za usne, drugoplasirano: Dior Addict Lip Glow Oil

Dior Addict Lip Glow Oil, 44 € (331.52 kn)

Velike su šanse da ste upoznati s ovim TikTok viralnim uljem za usne. "Osim preslatkog, luksuznog pakiranja, formula je stvarno izvrsna. Nevjerojatno hidratantno je na usnama, pruža lijepu boju i super sjajni završetak. Pomalo miriše na minty vaniliju koja je dosta osvježavajuća na usnama", napisali su u svom osvrtu.

Dodali su da ima veliki aplikator koji omogućuje brzo i jednostavno nanošenje i da je gušće na usnama, ali da nije pretjerano ljepljivo i upravo ta gustoća čini da traje dulje od ostalih opcija na tržištu.


Najbolje povoljno ulje za usne: Versed Silk Slip Tinted Lip Oil

Versed Silk Slip Tinted Lip Oil, 9 ml, 10.10 € (76.09 kn)

Urednicima Byrdieja se svidjela formula ovog ulja i istaknuli su "super hidratantni osjećaj, prekrasnu prozirnu boju i povoljnu cijenu". Kombinacija ulja jojobe, kamelije i sezama, plus vitamin E, dodaje tonu hranjive vlage, a u ponudi su dostupne tri nijanse.


Najbolje drogerijsko ulje za usne: NYX Fat Oil Lip Drip 

NYX Fat Oil Lip Drip, 4.8 ml, 10 € (75.35 kn)

Pronalaženje izvrsnog ulja za usne u drogerijskoj ponudi može biti izazovno, no Byrdie za ovo od brenda NYX kaže da je sjajno. "Dolazi u puno nijansi koje daju dašak boje usnama, a tekstura je poput hibrida između kreme i ulja - nevjerojatno je ugodna. Jednom kada se nanese, stvara visoki sjaj i nikad se ne čini ljepljivim, masnim ili teškim", napisali su.

Napominju da je, ako ste osjetljivi na mirise u kozmetičkim proizvodima, ovo ulje jako mirisno. Međutim, oslabi nakon nanošenja. 


Najbolje plumping ulje za usne: Kosas Wet Lip Oil Gloss

Kosas Wet Lip Oil Gloss, 21.40 € (161.24 kn)

"Sadrži peptide koji daju pune usne, plus zdrave doze hijaluronske kiseline i shea maslaca za dodatnu hidrataciju", kaže vizažist Cantor o jednom od svojih favorita. Sklon je Jellyfish, prozirnoj nijansi, iako također dolazi u nekoliko lijepih boja. Iako se na usnama osjeća kao neljepljivo sjajilo, ako previše trljate usne, postat će pomalo ljepljivo.


Najbolje skuplje ulje za usne: Hourglass No. 28 Lip Treatment Oil

Hourglass Cosmetics Nº 28™ Lip Treatment Oil, 7.5 ml, 58 € (437 kn)

"Ovo Hourglassovo ulje je itekako vrijedno novca, ima nekoliko jedinstvenih sastojaka koji čine sve: od povećanja vlažnosti do poboljšanja teksture usana i smanjenja dubine bora. 24-karatno pozlaćeni vrh ne samo da izgleda super luksuzno već brend također tvrdi da je antibakterijski. I bez obzira na to odlučite li se za prozirnu verziju ili jednu od toniranih opcija, zajamčen vam je upečatljiv sjaj", piše Byrdie.


Najbolje ulje za usne sa satenskim finišem: ILIA Balmy Gloss Tinted Lip Oil

ILIA Balmy Gloss Tinted Lip Oil, 4.3 ml, 31 € (233.57 kn)

Ako više volite proizvode za usne bez super sjajnog završetka, ali ipak želite malo hidratacije i suptilnog sjaja, ovo je za vas. "Nježno oboji usne i stvara lijep satenski završetak. Također je pun hidratantnog shea maslaca, ulja sjemenki suncokreta i ulja sjemenki livadne pjene, a dolazi u stvarno lijepom rasponu ružičastih tonova", piše Byrdie.


Najbolje nijansirano ulje za usne: Haus Labs by Lady Gaga PhD Hybrid Lip Oil

Haus Labs by Lady Gaga PhD Hybrid Lip Oil, 27.95 € (210.59 kn)

"Ulje za usne Lady Gage je ova briljantna mala tinktura koja je formulirana da se prilagodi pH vrijednosti vaše kože i stvori laskavu nijansu jedinstvenu za vas. Sjajno je poput sjajila, ali nije nimalo ljepljivo. Štoviše, biljna ulja pomiješana su sa skvalanom i veganskim kolagenom koji ne samo da vlaže nego i njeguju i omekšavaju usne", istaknuli su u svom osvrtu.


Ulje za usne s najboljim okusom: Milani Fruit Fetish Lip Oil

Milani Fruit Fetish Lip Oil, 4 g, 14.75 € (111.14 kn)

Byrdie piše da su, ako volite proizvode za usne s okusom, ova ulja brenda Milani odlična opcija. Ovo ulje za usne dolazi u četiri voćna okusa, uključujući limetu-trešnju, marakuju-kokos, malinu-breskvu i jagodu-dinju. Na usnama je poput sjajila i ima blago ljepljivi osjećaj, "ali ćete i dalje imati hranjive prednosti ulja".


Najbolje ulje za usne s SPF-om: COOLA Classic Liplux Organic Hydrating Lip Oil SPF 30

COOLA Classic Liplux Organic Hydrating Lip Oil SPF 30, 3.2 ml, 21.50 € (161.99 kn)

Usne također mogu izgorjeti. Byrdie za zaštitu usana od sunca, ali u obliku ulja predlaže Coola Liplux. Sadrži SPF 30 plus mješavinu hidratantnih biljnih ulja i umirujućeg vitamina E. Ovaj proizvod dolazi samo u jednoj bezbojnoj nijansi.

Pročitajte više