Od autorice hit romana o Bridgertonima dolazi nova poslastica

Foto: Shutterstock/mozaik-knjiga.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NA HRVATSKI jezik preveden je prvi roman iz serijala Kvartet Smythe-Smith, autorice hit romana o Bridgertonima Julie Quinn. Roman Ljepše od raja službeno je u pretprodaji i trenutno je na 10% popusta. 

Autorica na svojoj službenoj stranici navodi da je za pisanje romana bilo potrebno mnogo istraživanja, i to ne povijesti ili glazbe, već njezinih vlastitih romana. Naime, Smythe-Smithove likove je uključila u mnoge svoje knjige pa joj je trebalo nekoliko dana samo da pretraži gdje ih je sve spominjala. 

"Budući da su Smythe-Smithovi tako velika obitelj, morala sam smisliti osam zasebnih nuklearnih obitelji. Da bih to učinila, morala sam rekreirati devetnaest godina Smythe-Smith kvarteta", navodi autorica. 

Ovo je prvi dio od zasad dostupna četiri romana pa se nadamo da će i ostali dijelovi uskoro biti prevedeni na hrvatski. 

O čemu se u romanu radi

Honoria Smythe-Smith, najmlađa kći najstarijeg sina grofa od Winsteada, svira violinu u godišnjem mjuziklu, koji izvodi kvartet Smythe-Smith. Ona priznaje svojim rođacima da je vjerojatno najgora u grupi iako ni ostatak nije pretjerano dobar. No unatoč tome priređuje predstavu. 

Marcus Holroyd je najbolji prijatelj Honorijina brata Daniela, koji živi u egzilu. Obećao je da će paziti na Honoriju i svoju odgovornost shvaća vrlo ozbiljno. Ali ima posla kad Honoria krene u Cambridge odlučna da se uda do kraja sezone. Bacila je oko na jedinog neudanog Bridgertona. 

Roman će oduševiti sve ljubitelje Bridgertona, razdoblja engleske vladavine i sjajnih ljubavnih priča koje su pametne i duhovite. Roman Ljepše od raja može se naručiti putem Mozaik knjige po sniženoj cijeni od 17.91 € (134.95 kn), a planirani početak isporuke je u drugom tjednu siječnja. 

O autorici

Julia Quinn autorica je nagrađivanih povijesnih ljubavnih romana, uključujući seriju romana o obitelji Bridgerton - uspješnicu New York Timesa i jednu od najgledanijih ekranizacija u povijesti Netflixa.

Na hrvatski su joj do sada prevedeni romani Deset stvari koje volim kod tebe, Tajni dnevnici gospođice Mirande Cheever, Što se to zbiva u Londonu?, Vojvoda i ja, Vikont koji me volio, Džentlmenska ponuda, Siru Phillipu s ljubavlju, Gospodin Bridgerton, Kad je bio grešan, Tajna njegova poljupca, Na putu do vjenčanja, Živjeli su dugo i sretno, Zbog gospođice Bridgerton i Mala laž. 

Pročitajte više