Žene se požalile kako im se trgovci obraćaju s visoka pri kupnji automobila

Screenshot: TikTok

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

JEDNA tiktokerica pokrenula je raspravu oko toga je li kupovanje automobila "muški" zadatak. Brojne su žene na svojoj su koži osjetile da ih se podcjenjuje u salonima automobila, a neke su na društvenim mrežama prepričale svoja iskustva koja su često završila tako da su tražile drugog trgovca.

"Ne, hvala, sama zarađujem"

Sve je krenulo od videa koji je prije dva dana na TikTok stavila korisnica @nevertooearlyforwine. Djelatnik trgovine automobilima ju je, kaže, uvrijedio s tri šovinistička komentara. Sjetila se da mu je svaka prodaja važna zbog dodatne zarade te je otvoreno tražila da joj pri kupnji pomogne žena. U ova dva dana video je prikupio preko 250 tisuća pregleda.

@nevertooearlyforwine You work on commision right? Big mistake. Huge. #womenownedbusiness #womensupportingwomen #bmw #momsoftiktok #dreamcar ♬ original sound - Lilly Bremer💋

Većina je žena u komentarima opisala slično iskustvo poput onoga o kojemu je riječ u videu, a najčešće ih se poticalo da traže mišljenje svojeg zaručnika ili supruga. Neke se čak i ignoriralo ako su se pojavile u muškom društvu.

"Novi auto i prekrasna trgovkinja? Savršeno", "Mi žene se moramo držati skupa", "Trgovac se cijelo vrijeme obraćao mom zaručniku, a ne meni. Otišla sam i obratila se trgovkinji s kojom smo kupnju priveli kraju", "Prije nego sam potpisala, trgovac me pitao želim li raspraviti kupnju s mužem. Ne, hvala, sama zarađujem svoj novac", "Baš sam zbog ovog razmišljala da se krenem baviti prodajom automobila" glase neki od komentara na video.

Pročitajte više