Oura reagirala na novi Samsungov Galaxy Ring

Foto/Screenshot: ouraring.com/YouTube

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SAMSUNG je na događaju Galaxy Unpacked, između ostaloga, predstavio nove telefone, ali vjerojatno najveće iznenađenje bilo je predstavljanje Galaxy Ringa sačuvano za sami kraj eventa. No sada je poznata finska tvrtka nosivih uređaja Oura, poznata po Oura Ringu, izdala priopćenje povodom Samsungovog novog pametnog prstena. 

Izvršni direktor Oure Tom Hale iznio je svoja razmišljanja o Galaxy Ringu i stavu tvrtke o novim konkurentima. U izjavi dostavljenoj Android Centralu putem e-pošte Hale napominje kako je Oura "nemilosrdno ulagala u stvaranje pametnog prstena koji svima daje glas".

"Naši korisnici obuhvaćaju generaciju Z do boomera"

"Naši korisnici obuhvaćaju generacije Z do boomera, od profesionalnih sportaša do onih koji žele poboljšati svoj san i zdravlje, od žena koje prate svoje cikluse do onih koje žele bolje upravljati svojim stresom", kaže Hale.

"S novim značajkama koje se redovito objavljuju, Oura ima najjači IP portfelj - i u hardveru i u softveru - za faktor oblika pametnog prstena, sa 100 odobrenih patenata, 270 patentnih prijava na čekanju i 130+ registriranih zaštitnih znakova. Novi igrači koji ulaze u prostor samo su potvrda za kategoriju i tjeraju nas da ciljamo više kako bismo služili našim korisnicima i zajednici."

Na temelju izjave čini se da Oura nije zabrinut zbog ulaska velikog imena poput Samsunga na tržište pametnih prstenova.

Podsjetimo, Oura je pokrenuta 2015. s Kickstarter kampanjom s prvom generacijom prstena. Prstenovi druge i treće generacije izašli su 2018., odnosno 2021. godine. Ovaj potonji, lansiran 2021., Oura Ring Gen 3 je prema podacima tvrtke prodan u milijun primjeraka do ožujka 2022.

Pročitajte više