Spavaća soba treba biti oaza mira. Evo kako to postići

Foto: amazon.de/ikea.com/dm.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

IDEALNA spavaća soba treba biti mirna i udobna. Mnogi visoku razinu udobnosti vezuju uz hotelske sobe, ali zašto ne biste taj osjećaj unijeli u vlastiti dom? Nekoliko dodataka u vašoj sobi može zaista transformirati prostor u zonu stvorenu za opuštanje.

Uključite čvrste jastuke

"Najefikasniji način za stvaranje osjećaja razmaženosti u hotelskom krevetu je dodavanje teksture na teksturu, a uključivanje dekorativnih elemenata u obliku jastuka i prekrivača sjajan je način da se to postigne", rekao je dizajner interijera Alexander Shepel, osnivač Shepel studija za Livingetc.

Čvrsti jastuci koji pružaju podršku tijelu savršen su završni dodir kako bi krevet izgledao kao da je izravno iz odmarališta. Takvi plišani cilindrični jastuci mogu se koristiti umjesto ukrasnih jastuka za funkcionalni dekor.

Valjkasti jastuk za potporu, Amazon, 24.97 eura

Prekrivači neka budu mekani

U mnogim hotelskim sobama i na lijepim slikama na internetu vjerojatno ste vidjeli pokrivače koji bi izgledali odlično prebačeni preko vaše posteljine. No to nije samo stvar estetike. Carlie Gasia iz Sleepolosisa kaže da vam više udobnih tkanina u prostoru doista može pomoći da se uspavate. "Ako vas brine hladnoća tijekom noći, predlažem da držite prekrivač na dnu kreveta za svaki slučaj", dodaje.

Mekani pokrivači osigurat će da vam je toplo i ugodno, a lijep izgled spavaće sobe samo je bonus. Gasia voli prekrivače od pamuka ili lana za prozračnost tijekom toplih noći, a prekrivače od flanela tijekom hladnih noći.

Prekrivač za krevet Indira, IKEA, 14.99 eura
Prekrivač za krevet Tallsvärmare, IKEA, 24.99 eura

Uključite traku za krevet

Traka za krevet odlična je za završni dodir. Koliko god je važno uložiti u kvalitetan madrac, jastuk i posteljinu, uvijek je dobro uložiti i u detalje koji će spavaću sobu učiniti lijepom i ugodnom. Upravo su ti dodaci u spavaćoj sobi ono što je čini više usklađenom s osobnim stilom.

Iako se detalj poput trake za krevet možda čini nevažnim, zaista može učiniti puno za izgled spavaće sobe. Ako vam se sviđa monokromatski izgled, uskladite je s bojom zida.

Traka za krevet, Amazon, 27.99 eura

Obratite pažnju na mirise

Kada razmišljate o atmosferi prostorije, lako je zanemariti miris prostora i ulogu koju igra u raspoloženju. Mirisi eukaliptusa, kardamoma i bijele žalfije poznati su po tome što opuštaju i pomažu usnivanju, stoga su odlični za jastuke.

Sprej za osvježavanje prostora, dm, 3.15 eura
Eterično ulje eukaliptusa, dm, 3.04 eura

Pročitajte više