Ovi Appleovi uređaji više neće dobivati ​​ažuriranja softvera

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

OVOGA tjedna Appleova Svjetska konferencija programera (WWDC) najavila je nove uređaje te gomilu novih značajki, ali neće svaki iPhone, iPad i Mac dobiti te nadogradnje. Nekoliko popularnih iPhonea, iPada i Macova nije dospjelo na popis uređaja koji će dobiti nove verzije Appleovog softvera. Ovo su Apple uređaji koji ove jeseni neće dobiti ažuriranja.

iOS 17

Tri modela iPhonea nisu dospjela na popis uređaja koji će dobiti ažuriranje za iOS 17, a to su:

  • iPhone X,
  • iPhone 8
  • Phone 8 Plus

Ako imate neki od ovih uređaja, možete nastaviti koristiti iOS 16 još neko vrijeme ili početi planirati nadogradnju iPhonea ove jeseni. Vrijedno je napomenuti da Apple još uvijek može izdati kritična sigurnosna ažuriranja za vaše uređaje, tako da ne morate odbaciti svoj iPhone, piše Life Hacker.

Ali ako želite koristiti sve nove značajke koje je Apple najavio na WWDC-u 2023, trebali biste početi planirati nadogradnju. Ako niste sigurni koji iPhone imate, idite na Settings > General > About (Postavke > Općenito > Opis) da saznate.

watchOS 10

Svi modeli Apple Watcha koji su dobili watchOS 9 također će dobiti watchOS 10, ali Apple je učinio obaveznim da imate iPhone s iOS 17 ako želite ažurirati na watchOS 10. Dakle, ako imate iPhone koji neće dobiti iOS 17, zaglavit ćete i na watchOS 9.

macOS 14 Sonoma

Dok Apple ubrzava prijelaz na Apple Silicon, nastavlja se polagani egzodus Intel Mac računala, tako macOS 14 Sonoma neće stići na sljedeće Macove:

  • MacBook Pro (2017)
  • MacBook (2017)
  • iMac (2017)

Ako imate Intel Mac, možda biste trebali početi planirati nadogradnju na Apple Silicon u ovo vrijeme sljedeće godine. Na kraju će svi Intel Macovi prestati primati ažuriranja softvera. Provjerite koji Mac imate u postavkama - Apple logo > About this Mac (Apple logo > Opis).

iPadOS 17

Sljedeći iPadi neće dobiti iPadOS 17:

  • iPad Pro (1. generacija)
  • iPad (5. generacija)

Svoj model iPada možete provjeriti tako da odete na Settings > General > About (Postavke > Općenito > O uređaju).

Pročitajte više