Koristite Google Wallet? Evo koje su promjene uvedene

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

OD POČETKA travnja Google je počeo uvoditi novitete u Google Wallet. Jedna od poznatijih je promjena vezana uz provjeru identiteta. Ako pokušate koristiti Wallet tri minute nakon prvog otključavanja telefona, Google će tražiti da otključate zaslon i potvrdite svoj identitet. Promjena je to koja se nekima nije svidjela, a služi povećanju sigurnosti pri korištenju aplikacije. U Europskoj uniji ova opcija ne ovisi o iznosu transakcije.

>> Koristite mobitel za beskontaktno plaćanje? Stigla je velika promjena

Veća sigurnost, promjene u plaćanju prijevoza

Od drugih promjena, stigla je mogućnost da dugim pritiskom na ikonu Google Wallet vidite sve spremljene kartice i povučete ih na početni zaslon kako biste stvorili prečace čime biste ubrzali plaćanje odabranim karticama, piše 9to5Google.

Google Wallet je dodao i nove postavke provjere za plaćanja u prijevozu. Ako ste u inozemstvu i plaćate karte za prijevoz putem Google Walleta, možete odlučiti želite li se autentificirati prije korištenja kartice.

Isto tako, povezane propusnice i ulaznice za određena događanja, poklon-kartice i drugo moći će biti međusobno povezani, no to će moći učiniti isključivo izdavatelji propusnica u pitanju, ali ne i korisnici.

Pročitajte više