Pao interes za Vision Pro? Apple prepolovio proizvodne narudžbe

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SITUACIJA vezana uz Apple Vision Pro trenutno nije bajna. Čini se da je opala fascinacija novim uređajem na tržištu pa je Apple smanjio proizvodne narudžbe Vision Proa za cijelu godinu na 400.000-450.000 jedinica, dok je "tržišni konsenzus" 700.000-800.000 jedinica ili više.

Očekuju nižu potražnju na globalnom tržištu

Prema Mediumu, Apple je to učinio prije lansiranja headseta na tržišta izvan SAD-a, što znači da je potražnja u SAD-u oštro pala ispod prvotnih očekivanja tvrtke. Pod utjecajem oštrog pada potražnje u SAD-u Apple očekuje da će potražnja na drugim tržištima također biti nešto skromnija. Lansiranje Vision Pro uređaja na globalna tržišta očekuje se krajem ove godine.

Apple navodno pregledava i prilagođava svoj plan lansiranja headsetova, što sugerira da možda neće biti novog modela Vision Pro u 2025. Osim toga, Apple sada očekuje da će se isporuke Vision Proa smanjiti u 2025. u usporedbi s 2024.

Pročitajte više