Pogledajte redove pred pekarnicama i dućanima. Danas ih radi samo nekoliko

Foto/Video: Hana Kajari/Index

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

S OBZIROM na to da je danas blagdan Sveta tri kralja, većina trgovina, pekarnica i šoping-centara ne radi, no postoji nekoliko izuzetaka koji su danas otvoreni. Čitatelji nam javljaju da se pred tim rijetkim trgovinama i pekarnicama koje danas rade stvaraju gužve pa smo se uputili na Autobusni kolodvor u Zagrebu gdje, između ostalog, danas rade pekarnice Dubravica i Mlinar te trgovina Konzum. 

Unatoč kiši i ružnom vremenu, ogromni redovi stvorili su se ispred svaka od ta tri objekta te se može vidjeti brojne građane kako strpljivo čekaju da bi ušli i kupili kruh i druge namirnice. Pogledajte video i fotke gužvi ispod. 

 

Zabrana rada trgovinama na državne blagdane

Podsjećamo, prema izmijenjenom zakonu o trgovini koji su HDZ i njihovi koalicijski partneri izglasali ljetos, izričito se trgovinama zabranjuje da rade na državne blagdane. Zabrana se odnosi i na pekarnice.

To znači da danas mogu raditi samo dućani i pekarnice koji posluju u sklopu kolodvora, aerodroma, trajektnih pristaništa i vjerskih objekata. Od 7 do 13 sati smiju raditi i kiosci. 

Pročitajte više