Posjedujete li ovaj iPhone? Apple kaže da je sada zastario

Foto: Shutterstock/Apple

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

APPLE je ažurirao svoj popis vintage i zastarjelih proizvoda dodavši niz uređaja, uključujući nekoliko starijih modela iPhonea i iPada.

Apple je proglasio iPhone 6 Plus "zastarjelim" širom svijeta, što znači da Appleove trgovine i ovlašteni serviseri više neće pružati popravke ili druge hardverske usluge za taj uređaj. Prema Appleu, proizvod se smatra "zastarjelim" nakon što prođe sedam godina od posljednje distribucije tvrtke.

iPhone 6 i iPhone 6 Plus predstavljeni su u rujnu 2014.

Apple je predstavio iPhone 6 i iPhone 6 Plus u rujnu 2014. s ključnim značajkama kao što su veći zasloni u odnosu na prethodne modele i podrška za Apple Pay. Dok je iPhone 6 Plus uklonjen iz ponude u rujnu 2016., iPhone 6 je bio dostupan preko preprodavača u nekim zemljama još nekoliko godina pa se još uvijek ne smatra "zastarjelim", prema Appleu.

Što se tiče softvera, iPhone 6 i iPhone 6 Plus izgubili su podršku dolaskom iOS-a 13 2019. godine.

Apple također smatra da je iPad mini četvrte generacije sada "vintage", što znači da je prošlo više od pet godina otkako je tvrtka prestala distribuirati uređaj za prodaju. Appleove trgovine i ovlašteni serviseri pružat će popravke za "vintage" proizvode još dvije godine pod uvjetom da su dijelovi dostupni.

Također, Apple je dodao iPhone 8 i iPhone 8 Plus na svoj popis "vintage" proizvoda, ali samo u (PRODUCT)RED boji. Ostale boje tih uređaja i dalje nisu proglašene kao "vintage" budući da su dulje bile dostupne.

Pročitajte više