Posjetili smo Dane vjenčanja. Evo kako se kreću cijene

Foto: INDEX

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

JUČER smo posjetili Dane vjenčanja u Westgate Shopping Cityju da bismo provjerili ponudu vjenčanica, odijela, hrane, svadbenih sala i bendova te doznali novitete, ali i cijene.

Naime, nedavno smo razgovarali s mladencima koji su s nama podijelili troškove organizacije njihovih vjenčanja te su nam otkrili da su cijene prilično porasle naspram prijašnjih godina. Zanimalo nas je može li se proći povoljnije, odnosno uštedjeti, ako se posjete ovakvi sajmovi, u sklopu kojih većina izlagača nudi popuste.

Na Danima vjenčanja ima 85 izlagača, a nama se učinilo da je najviše salona vjenčanica jer su doslovno bile na svakom koraku, dok smo za muška odijela vidjeli svega par opcija. Ako trebate inspiraciju za vjenčanicu i pregled izbora više salona, ovo je svakako dobro mjesto za to.

Vjenčanice, Vesna Sposa

Vjenčanica, salon Biba

Od sirena kroja do raskošnih vjenčanica s puno tila, u modi je trenutno više-manje sve. No upravo se kod vjenčanica može dobiti najbolja ponuda, pa tako jedan salon nudi i do 50% popusta na najam vjenčanice ako se zapišete kod njih i rezervirate termin u iduća dva tjedna.

Najviše salona nudi popuste od 10% do 30% na najam, a dva salona koja smo obišli nude 1500 kuna (199 €) popusta za one koji rezerviraju svoj termin do kraja listopada ili do 20. studenoga, ovisno o salonu. Jedan, pak, salon iz Varaždina nudi akcijsku prodaju vjenčanica od 600 (79 €) do 1500 kuna (199 €).

Što se tiče samih cijena vjenčanica, samo je jedan salon na svom letku imao istaknute cijene te se kod njih cijena najma kreće do 6000 kuna (796 €). Osim toga, nude i najam svečanih haljina od 200 (26 €) do 500 kuna (66 €). U cijeni najma su pašmina i čišćenje.

Vjenčanice, salon Ljubav

Odijela i vjenčanice, Royal Bride

Za oko su nam zapele i prekrasne torte raznih oblika i dizajna, a prosječna cijena je 25 kuna (3 €) po kriški. Također smo vidjeli šampanjac-fontanu koja služi kao svojevrsna atrakcija na vjenčanju.

Naime, u sklopu nje dobijete pjenušce (broj ovisi o paketu koji odaberete), suhi led, voćnu/cvjetnu dekoraciju, niski dim i fontana-prskalice. U ponudi imaju 4 paketa, a cijena se kreće od 4000 kuna (531 €).

Također, možete razgledati ponudu poklona za goste, od personaliziranih poklona, mirisnih svijeća sve do onih jestivih, ponuda je raznovrsna.

Torte, Ivić catering & banqueting

Šampanjac-fontana, Exclusive Events Cro

Uz to, na sajmu možete i vidjeti pojedina vozila, točnije oldtimere koje možete unajmiti za svoj dan, a cijena primjerice Cadillaca 1959 Oldtimer, koji se nama najviše svidio, iznosi 2260 kuna (300 €) za tri sata najma te je svaki dodatan sat još 376 kuna (50 €).

Na sajmu se mogu naći i fotostudiji, a jedan je na letku imao istaknute cijene, koje se kreću od 7911 (1050 €) do 10.925 kuna (1450 €). Cijena ovisi o broju fotografija, vremenskom ograničenju, koliko wedding bookova uzimate i sl. Također, može ih se unajmiti za samo foto ili samo video pa je tada cijena od 5198 kuna (690 €), ovisno o paketu.

Cadillac 1959 Oldtimer, Pale limuzine

Sajam se isplati posjetiti, posebno ako želite uzeti letke s popustima i tako u konačnici proći bar malo povoljnije. Sve do danas navečer stignete otići i razgledati ponudu koja vam može poslužiti i kao inspiracija.

Pročitajte više