Povela se rasprava o samoposlužnim blagajnama na X-u: "Sve su prevarili samonaplatom"

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

MNOGI u posljednje vrijeme na internetu izražavaju svoje frustracije samoposlužnim blagajnama. Nekima se ne sviđa što sami mogu odrađivati sve u trgovini, od odabira artikala do skeniranja i naplate, a drugima smetaju povremeni problemi s kojima se susreću na samoj blagajni pa moraju ipak pozvati prodavača u pomoć. 

Na X-u, bivšem Twitteru, ponovno se u novoj godini povela rasprava o samoposlužnim blagajnama. Korisnica Muzan (@classicplaygirl) rekla je da su se maloprodajne usluge u trgovinama srozale posljednjih godina.

"Sve je postala samoposluga"

"Ovih dana me živcira sve u vezi s kupnjom namirnica", rekla je. "Sve je postala samoposluga, ne mogu si pomoći, mislim da je to zato što tvrtke žele smanjiti troškove", dodala je. Posebno je istaknula da sada i sami moraju pakirati svoje namirnice uz to što si sami naplaćuju kupljeno. "Trebaju mi platiti za rad", dodala je. 

"Sve su prevarili samonaplatom, a onda su tvrtke primijetile da će njihovi kupci obaviti sav posao za koji obično plaćaju zaposlenike", nadovezao se jedan korisnik na raspravu. 

Pojedinci su istaknuli da bi kupci trebali biti nagrađeni za taj dodatni rad. Korisnik Jonathan Giglio (@JonathanGiglio) ponovio je mišljenje korisnice Muzan i predložio da trgovine riješe ljutnju kupaca protiv samoposlužnih blagajni sustavom nagrađivanja. "Dajte kupcima nagradni kredit ako odaberu samonaplatu", napisao je. 

Nisu jedini koji se žale na samoposlužne blagajne

Nezadovoljstva samoposlužnim blagajnama sve su glasnija na internetu. Prošle godine jedan CEO američkog lanca trgovina rekao je da ih neće implementirati u svoje trgovine. Isto tako, jedan engleski lanac je koncem prošle godine najavio da će se riješiti samoposlužnih blagajni u 26 od svojih 28 poslovnica

Pročitajte više