Poznato kada točno Asus ROG Phone 8 stiže, a procurile su i specifikacije

Foto: X (Asus)

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ASUS je prije par dana otkrio da pametni telefon ROG Phone 8 dolazi uskoro, a sada je otkrio i točne datume službenog predstavljanja. No i pojedine specifikacije su procurile, više o njima niže. 

Asus će 8. siječnja na CES-u u Las Vegasu objaviti svoju ROG liniju za 2024. koja bi trebala uključivati ​​seriju ROG Phone 8. Službeni ROG Weibo račun također je potvrdio da se ROG Phone 8 lansira u Kini 16. siječnja.

Na Weibu marka je također podijelila kratki teaser koji prikazuje zaslone ROG Phonea 8 koji će po prvi put imati izrez s rupicom za selfie kameru. Zaslon će također donijeti tanje okvire od prošlih modela ROG telefona.

Osnovni i Pro model

Kako se datum predstavljanja telefona bliži tako i cure razne informacije o novoj liniji. Naime, WindowsReport tvrdi da je došao do svih rendera novog telefona i doznao specifikacije. Kažu da bi Asus mogao zamijeniti Ultimate model s Pro modelom. 

Na temelju rendera, čini se da neće biti velike razlike u pogledu dizajna između osnovnog i Pro modela. Najveća razlika je u tome koliko je niska linija koja dijeli dvije boje na stražnjoj strani uređaja.

Slijedeći trenutne trendove, novi telefoni imaju kvadratniji dizajn s blago zaobljenim kutovima i ravnim rubovima. To je značajna razlika u odnosu na liniju ROG Phone 7. Prednji zaslon s vršnom svjetlinom od 2500 nita, kao što smo već naveli, dobiva selfie kameru u sredini. 

Snapdragon 8 Gen čip, 6.78-inčni zaslon i Android 14

Dvobojni dizajn stražnje strane telefona dolazi i na ROG Phone 8 liniju. Prema renderima osnovni model dolazi u sivoj ili crnoj boji, dok Pro model nudi tamnosivu ili crnu. Izbočina kamere je također redizajnirana, prelazeći s pravokutnog oblika na onaj više četvrtasti. Oba nova telefona imaju trostruke kamere.

Što se tiče specifikacija koje su procurile, oba telefona imat će Snapdragon 8 Gen 3 čip i Qualcomm Adreno 750 GPU te će doći s Androidom 14 s ROG UI. Modeli će imati 6.78-inčni FHD+ Samsungov fleksibilni AMOLED zaslon, Corning Gorilla Glass Victus 2, sustav zvučnika s 5 magneta, podršku za Wi-Fi 6/6E i bateriju od 5500 mAh. Ono u čemu će se modeli telefona najvjerojatnije razlikovati su kategorije memorije, pohrane i kamere. 

Informacija o cijenama za sada nema

Tako prema procurjelim informacijama osnovni model će imati 12 GB RAM-a i 256 GB pohrane, dok bi Pro trebao nuditi 16 ili 24 GB RAM-a i 512 GB ili 1 TB pohrane. Što se tiče kamera, Pro bi mogao doći s glavnim senzorom Sony IMX890 od 50 MP, ultraširokom lećom od 13 MP, lećom od 32 MP s 3X optičkim zumom i prednjom kamerom od 32 MP. 

No informacija o postavkama kamere osnovnog modela za sada nema. Kao i obično, ROG Phone 8 dolazi s nekim dodacima specifičnim za igrače. Jedna od njih je DEVILCASE Guardian, torbica za telefon koja podržava AeroActive Cooler X. Može se koristiti i kao stalak.

Trenutno nema informacija o cijenama. 

Pročitajte više