Pretplate mogu biti jako skupe. Evo kako uštedjeti

Ilustracija: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PRETPLATE na usluge djeluju jeftino, čak i kada izračunate koliko jedna iznosi na godišnjoj razini. A onda se pretplatite na još jednu uslugu ili proizvod, pa još jednu... Konačan iznos šokira mnoge kojima nije jasno kako je iznos uspio toliko narasti i postoji li možda pretplata na koju su posve zaboravili.

Koja pretplata je aktivna?

Jedan od najčešćih savjeta za uštedu na pretplatama je da ih plaćate samo kad ih koristite. Primjerice, ako znate da sljedeća dva mjeseca nećete koristiti Netflix ili Spotify, deaktivirajte pretplatu i reaktivirajte ju kad poželite nešto pogledati ili poslušati. No, ako ste pretplaćeni na više usluga, može biti teže pratiti koja je pretplata aktivna, a koja nije.

Pametno je stoga instalirati neku od aplikacija za praćenje pretplata, kao što je Revuto. Ne samo da će sve vaše pretplate biti prikazane na jednom mjestu nego ih možete direktno uređivati, otkazivati ili reaktivirati, čime štedite vrijeme.

Napravite popis i zaboravite na njega

Revuto je hrvatska aplikacija za upravljanje pretplatama i besplatna je za korištenje. Korištenje je jednostavno i direktno. Unesete servise čije pretplate koristite, a njima možete upravljati direktno iz aplikacije.

Također, prije nego što vam se naplati pretplata za nadolazeće razdoblje, aplikacija vam šalje obavijest i na vama je da blokirate, odgodite ili odobrite plaćanje. Blokiranjem ili odgodom plaćanja ne poništavate pretplatu na uslugu, samo je zaustavljate. Iste obavijesti dobivate i za aplikacije na kojima vam je aktivno besplatno probno razdoblje.

Za plaćanja preko aplikacije možete koristiti kreditne i debitne kartice, kriptovalute i DeFi, a jedna od noviteta je mogućnost da kontrolirate pretplatu na Meta aplikacije otkad je uvedena mogućnost pretplate za njihovo korištenje bez oglasa.

Dakle, napravite popis svojih pretplata, ubacite ih u jednu aplikaciju i zaboravite na njih. Aplikacija će se sjetiti umjesto vas. Revuto je dostupan u App Storeu, Play Storeu i App Galleryju.

Pročitajte više