Procurila cijena nadolazećeg Samsung Galaxyja A55

Foto: Shutterstock (na fotki nije uređaj o kojem je riječ u tekstu već A53)

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NAKON što je Samsung greškom potvrdio dolazak Galaxyja A55, sada je mobitel u cijelosti otkriven zahvaljujući belgijskom telekomunikacijskom operateru (u međuvremenu je stranica s telefonom uklonjena). Operater je otkrio informacije o dizajnu i specifikacijama prije službenog lansiranja u Europi. 

Curenje ovih informacija, o kojima je prva izvijestila GSMArena, potvrđuje ranije glasine da će Galaxy A55 napustiti plastičnu izradu u korist kvalitetnije metalne i staklene konstrukcije. To predstavlja značajan korak naprijed u kvaliteti dizajna za Samsungovu srednju seriju A.

Telefon je nešto veći od prethodnika

Dimenzije telefona su također malo veće od Galaxyja A54 i iznose 161.1 x 77.4 x 8.2 mm, a težina telefona je 213 grama. Ekran je 6.6-inčni Super AMOLED panel. Navedeno je da će mobitel biti pokretan Samsungovim procesorom Exynos 1480, u kombinaciji sa 6 GB RAM-a i 128 GB prostora za pohranu. No, istaknuto je da se prostor za pohranu može dodatno proširiti microSD karticom. 

Što se tiče kamera, uređaj ima glavnu kameru od 50 MP, ultraširoku od 12 MP i makro od 5 MP, dok selfie kamera ima 32 MP. Što se tiče baterije, kapacitet joj je 5000 mAh, uz podršku za brzo žično punjenje.

Glasine o europskoj cijeni

Kako navodi Android Authority, iako cijena nije objavljena, prethodne glasine sugeriraju da bi telefon mogao kretati od 449 eura. Očekuje se da će Samsung službeno predstaviti telefon u Europi 11. ožujka, tako da će se uskoro doznati i ostali detalji. 

Pročitajte više