Procurile navodno vrlo pouzdane informacije o PlayStationu 5 Pro

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SONY navodno radi na modelu PlayStation 5 Pro, koji bi mogao uključivati znatno moćniji i do tri puta brži GPU od postojećih modela PS5 konzole. Prema youtuberu Moore's Law is Dead, kodni naziv Trinity označava PS5 Pro, a on tvrdi da je došao do tehničkih dokumenata.

Informacije procurile s portala za razvojne programere

Prema informacijama koje ima Insider Gaming, procurjeli podaci su stvarni, a PlayStation 5 Pro bi trebao izaći tijekom blagdanskog razdoblja ove godine. Dokumenti su procurili s PlayStationovog portala za razvojne programere.

Procurjeli dokumenti potvrđuju 45% brže renderiranje od PS5, osjetno bolji ray-tracing te rješenje povećanja rezolucije. Podrška za rezolucije do 8K planirana je za buduće verzije. Dolazi i prilagođena arhitektura strojnog učenja te AI akcelerator.

PlayStation 5 Pro trenutno planira privremeni izlazak tijekom blagdanskog razdoblja 2024., ali datum je podložan promjenama ovisno o datumu izlazaka igara.

Pročitajte više