Procurili su datumi izlaska i cijene Google Pixel Folda i Pixela 7a

Ilustracija: Shutterstock (na fotografiji je 6a model)

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SVI znakovi upućuju na to da sezona Google Pixela uskoro stiže, a kao i obično, s njom dolazi i navala curenja informacija. Najnovije vijesti donosi istaknuti leaker Jon Prosser, koji je na Twitteru podijelio informacije o dugo očekivanom Google Pixel Foldu, kao i Pixelu 7a i Pixel Tabletu.

Prema Prosseru, Googleova linija novih uređaja kao što su Google Pixel Fold, Google Pixel 7a i Pixel Tablet bit će objavljena 10. svibnja 2023. To je u skladu s datumom za I/O, Googleovu godišnju konferenciju za programere, koju je Google počeo koristiti za najavu nadolazećih proizvoda, prenosi Phone Arena.

Pixel 7a bit će skuplji od prethodnika

Još jedan važan detalj otkriven ovim curenjem informacija je činjenica da će i Pixel Fold i Pixel 7a biti dostupni ili za predbilježbu ili za kupnju odmah nakon događaja. Osim toga, Google će sada imati nekoliko datuma lansiranja pametnih telefona: svibanj za "A" seriju, kasni lipanj za Fold i listopad (ako se Google bude pridržavao svoje izvorne vremenske linije) za Pixel 8 i Pixel 8 Pro.

Što se tiče cijena, prema izvoru 9to5Google stranice, Pixel 7a počet će s 499 dolara (454.75 eura), što je nažalost 50 dolara (45.57 eura) više nego što je Pixel 6a koštao prošle godine na lansiranju. Jon Prosser navodi da će cijena Pixel Fold uređaja startati od 1799 dolara (1639.46 eura), što je prilično visoko s obzirom na to da će to biti prvi Googleov sklopivi uređaj.

Pixel 6a će navodno ostati u Googleovoj liniji

Ostali detalji koje vrijedi podijeliti su boje u kojima će Pixel 7a biti dostupan za kupnju, a to su Charcoal, Snow, Sea (light blue) i Coral (koja bi trebale biti ekskluzivna za Google Store). Nadalje, ako je ovo curenje informacija točno, Pixel 6a će ostati u Googleovoj liniji pametnih telefona dajući potrošačima širok raspon uređaja na izbor.

Ok, sada na tablet, citirajući neimenovane izvore, 9to5Google kaže da će Pixel Tablet dolaziti s Tensor G2 čipsetom i 8 GB RAM-a. Stranica dalje navodi da će tablet raditi na Androidu 13 odmah po otvaranju i da će postojati dvije varijante za pohranu. Prema izvorima 9to5, magnetska stanica za punjenje bit će u paketu s oba. Čini se da će Pixel Tablet biti dostupan u lipnju. 

Pročitajte više