Provedite nezaboravan vikend s konjima u Sloveniji

Foto: booking.com/Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

U MJESTU Lipica u susjednoj Sloveniji, svega dva sata od Zagreba, smjestila se najveća ergela lipicanaca na svijetu. Imanje Lipica središnja je atrakcija kraške regije i jedan od glavnih kulturnih spomenika Slovenije. 

Početak ove priče seže još u davnu 1580. godinu kada je ergela Lipica osnovana. Lipicanac je danas poznat kao bijeli konj, ali konji koje nazivamo bijelima zapravo su uglavnom sivi. Lipicanci se rađaju tamni, ali zbog mutiranog gena vrlo brzo posijede. 

Druženje s više od 300 lipicanaca

S površinom od preko 300 hektara imanje Lipica pruža brojne mogućnosti za istraživanje, učenje i druženje s više od 300 lipicanaca. Velbanca, Muzej Lipikum, kapela sv. Antuna Padovanskog i mnoge druge atrakcije čekaju dolazak posjetitelja. Lipica nudi vođene ture pod vodstvom iskusnih vodiča, ali i samostalne ture u kojima možete sami uroniti u prirodnu i kulturnu baštinu ergele. 

Izleti su dostupni u svim godišnjim dobima i izvode se na pet jezika, ali preporučuje se prethodna najava. Na proljetnim turama možete sresti mladu ždrjebad, ljeti možete gledati kobile i ždrjebad kako se igraju u bazenu, u jesen se možete diviti prekrasnim stoljetnim drvoredima, a zima je odlično vrijeme za posjet muzejima i galeriji. 

Želite li posjetiti Lipicu, cijena ture od studenog do ožujka je 1 € (7.53 kn) za djecu do 5 godina, 7.50 € (56.51 kn) za djecu od 6 do 18 godina, 9.90 € ( 74.59 kn) za studente, a 15 € (113.02 kn) za odrasle. Imaju i obiteljske ulaznice po cijeni od 39 € (293.85 kn). Više informacija o cijenama i aktivnostima koje nude možete vidjeti ovdje

Preporuka smještaja

Ako pak želite provesti dan ili dva u ovom kraju, možete se smjestiti u obližnjem hotelu Maestoso. On je smješten u samom srcu ergele Lipica te nudi elegantne sobe s vlastitom kupaonicom. Neke od njih imaju pogled na obližnje golf igralište. 

Cijena noćenja u veljači je snižena i kreće se od 129 € (971.95 kn) za sobu od 20 kvadrata za dvije osobe. Soba ima balkon s pogledom na vrt, a u cijenu je uključen doručak. Smještaj možete vidjeti ovdje

Pročitajte više