Rolex predstavio svoje najnovije satove

Foto: rolex.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ROLEX je otkrio svoje najnovije ponude za mjerenje vremena na sajmu Watches & Wonders 2024. u Ženevi. Ovo predstavljanje uključuje šest modela, među kojima su ikone poput GMT-Master II, Day-Date, Perpetual 1908, Deepsea, Daytona i Sky-Dweller u različitim izvedbama i veličinama.

GMT‑Master II

Ovaj novi GMT-Master II opremljen je crnom keramikom i sivim Cerachrom umetkom za okvir. Brojčanik je u crnoj boji, dok su indeksi od bijelog zlata presvučeni Chromalightom, savršeno se slažući s elegantnim kućištem sata od 40 mm Oystersteel. GMT kazaljka, u bogatoj zelenoj nijansi, suptilno naglašava brojčanik sata.

Što se tiče tehničkih specifikacija, referentni model radi na kalibru 3275 s rezervom snage od 70 sati — kronometarski certificirani mehanizam COSC koji pruža osnovno očitavanje vremena, zajedno s funkcijama datuma i GMT. 


Day‑Date

Onima koji su pratili dodjelu Oscara ove godine, vjerojatno je poznat Everose zlatni Day-Date 40 s ombre brojčanikom od škriljevca. To je isti model koji je brend nagovijestio na kraju svog specijalnog videa tijekom dodjele Oscara. Osim ove varijante, Rolex je također predstavio tri dodatne opcije: 40 mm bijelo zlato sa sedefastim brojčanikom, 36 mm žuto zlato s bijelim brojčanikom, te 36 mm verziju Everose zlata s dijamantima i plavo-zelenim brojčanikom.


Perpetual 1908

Prošle godine, Rolex je predstavio Perpetual 1908 u izvedbi od 18k žutog ili bijelog zlata s mogućnošću odabira brojčanika u crnoj ili bijeloj boji. Ovog puta, osvježili su ovu referencu novom paletom boja. Kućište je izrađeno od platine 950, s uzorkom zrna riže koji prolazi kroz ledeno plavi brojčanik, stvarajući vizualni efekt rozete.

Unutar tankog kućišta od 39 mm, vidljivog kroz prozirnu stražnju stranu, nalazi se interni kalibar 7140 koji pokreće sat sa 66 sati neprekidnog rada.


Deepsea

Ovaj novi Rolex Deepsea ističe se svojom grandioznom privlačnošću, dolazeći u sjajnom 18k žutom zlatu s toniranim brojčanikom i okvirom u blistavo plavoj boji. Na bočnoj strani kućišta nalazi se RLX ventil za ispuštanje od titan helija, pružajući dodatni sloj zaštite pri ronjenju na velikim dubinama, a sve to bez ugrožavanja vodootpornosti sata. 


Cosmograph Daytona

Predstavljene su četiri nove iteracije Cosmograph Daytona. Dvije od njih dolaze u 18k bijelom zlatu s jednobojnim sedefastim brojčanicima, dok ostale varijante dolaze u 18k Everose zlatu i 18k žutom zlatu. Svi modeli dolaze u kućištu veličine 40 mm, s mjeračima vremena koji imaju oznake za sate i okvir s dijamantima. Narukvice su dostupne u varijantama Oysterflex ili Oyster.  


Sky‑Dweller

Naglašeni prepoznatljivim naboranim okvirom marke, ovi satovi odišu blistavom i sofisticiranom privlačnošću. Jedan je izrađen od Everose zlata s brojčanikom od škriljevca, dok je drugi izveden u 18k žutom zlatu s intenzivno bijelim brojčanikom.

Što se tiče funkcionalnosti, Sky-Dweller omogućuje istodobna očitanja za dvije vremenske zone. Implementiran je i sustav naredbi Ring, što dodaje razinu jednostavnosti i praktičnosti korisniku, omogućujući mu jednostavno prilagođavanje i odabir željenih funkcija.

Pročitajte više