Samsung Galaxy Watch 7 će navodno doći u tri varijante

Foto: Shutterstock (na fotki nije sat o kojem je riječ u tekstu)

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PRIJE nekoliko dana pisali smo kako Samsung navodno razmatra povratak kvadratnom obliku sata, odnosno ekrana. Sada stižu nove glasine o nadolazećoj seriji Galaxy Watch 7 koje upućuju na tu informaciju. Naime, prema tim glasinama, nova serija satova imat će čak tri varijante i energetski učinkovitiji čip.

Prema informacijama koje je objavio leaker @TheGalox_, Galaxy Watch 7 će biti dostupan u tri varijante: Classic, Pro i još jednoj. Za tu misterioznu varijantu se nagađa da bi mogla imati dizajn s kvadratnim ekranom, koji smo ranije spomenuli. Ako su ove informacije točne, to će biti prvi put da Samsung izdaje tri verzije Galaxy Watcha.

50% energetski učinkovitiji čip

Nadalje, prema informacijama istog leakera, čip Exynos W940, za koji se očekuje da će biti korišten u seriji Galaxy Watch 7, bit će 50% energetski učinkovitiji od čipa Exynos W930 koji se koristi u seriji Galaxy Watch 6.

Osim toga, očekuje se da će nadolazeći Exynos čip za nosive uređaje biti 30% brži od prethodnog modela. To bi Galaxy Watchu 7 trebalo omogućiti konkurentnost s uređajima poput OnePlus Watcha 2, Pixel Watcha 2 i Xiaomi Watcha 2, koji koriste 4nm Snapdragon Wear čip od Qualcomma, prenosi SamMobile.

Raniji izvještaji upućivali su na to da će Exynos W940 biti prvi Samsungov čip koji koristi tvrtkin 3nm proces. Ako je to doista istina, tada bi tvrdnje o 50% većoj energetskoj učinkovitosti i 30% većoj brzini mogle biti realne. Međutim sve ove informacije treba uzeti s određenom dozom rezerve i pričekati Samsungovu službenu objavu.

Pročitajte više