Ovaj detalj privukao je pozornost u kuhinji Selene Gomez

Foto: Instagram/ikea.com/amazon.de

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SELENA Gomez nedavno je na svojem Instagramu pokazala svoju kuhinju, a pozornost su privukli njezini dvostruki kuhinjski otoci. Nije ovo prvi put da je njezina kuhinja oduševila mase, primarno bojama, kuhinjskim aparatima i umirujućim dojmom. No ovaj put pozornost je privukla funkcionalnost.

Kuhinjski otok prije svega treba biti funkcionalan

Iako je ovu objavu plasirala još 2020., o njoj se ponovno priča. Ništa neobično s obzirom na to da je krenulo doba proljetnog preuređenja domova. Ima savršenog smisla da se vratimo na kuhinje koje su nas se već dojmile i analiziramo detalje koji su nam prije možda promakli.

Na fotografiji je vidljivo da Gomez ima dva kuhinjska otoka. Jedan je prekriven bijelim mramorom, a drugi sivim. Prvi bijeli otok izgleda nešto veći te nudi dovoljno prostora za pripremu hrane, posluživanje i objedovanje. U kuhinji postoji i zlatna slavina koja olakšava pranje posuđa nakon večere. Pored sivog otoka nalazi se niz uređaja, zdjela i biljaka za dekoraciju.

Ovaj trend ističe praktičnost svih otoka, bez obzira imamo li prostora za dva ili bismo radije odabrali jedan univerzalni komad, piše Homes&Gardens. Korištenje jednog kuhinjskog otoka za pripremu i rezanje hrane, a drugi za kuhanje odličan je pokazatelj važnosti funkcionalnosti prostora. Ako nemate prostor za dva otoka, jedan otok promatrajte kao da je u dva dijela.

Pametno je uložiti u deblji, snažniji površinski materijal, koji je sve popularniji zbog svoje izdržljivosti i upečatljivosti u prostoru. Uobičajena debljina radne ploče je 12mm, no postoje opcije od 20mm, pa čak i više. Dobra opcija su i debele daske za rezanje, što je još jedan detalj koji vidimo u kuhinji Selene Gomez.

Debela mramorna ploča, IKEA, 89.99 eura
Debela daska za rezanje, Amazon, 39.89 eura

Pročitajte više