Sony otpušta 900 zaposlenika PlayStationa

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SONY je danas izvijestio da otpušta oko 900 zaposlenika svoje divizije PlayStation, što predstavlja smanjenje njegovog globalnog broja zaposlenih za otprilike 8 posto. Kako navodi Reuters, ova otpuštanja dolaze uslijed borbe industrije videoigara da se oporavi od poslijepandemijske krize.

Vijest o otkazima dolazi nakon što je Sony smanjio godišnja očekivanja prodaje za svoju konzolu PlayStation 5. "Zaključili smo da su teške odluke postale neizbježne", rekao je šef Sonyjevih igara Jim Ryan, okrivljujući za to promjene u načinu na koji se industrija videoigara razvija, distribuira i lansira proizvode. Ryan planira otići sa svoje pozicije u ožujku.

Brojna otpuštanja u tech industriji

Sony se ovim potezom priključio valu otpuštanja unutar tech industrije. Microsoft i Tencent u vlasništvu Riot Gamesa također su otpustili tisuće zaposlenika u posljednjih nekoliko mjeseci zbog sporog oporavka na tržištu igara.

Otkazi će utjecati i na druge Sonyjeve studije, uključujući Insomniac Games sa sjedištem u SAD-u, koji je radio na igrama poput Marvel's Spider-Man 2, kao i na Naughty Dog, studio iza igre The Last of Us.

Sony je ranije ovog mjeseca rekao da očekuje postupni pad u prodaji jedinica PlayStation 5 i da ne planira izdavati nikakve velike naslove franšize u nadolazećoj fiskalnoj godini. Uređaj je od svog lansiranja krajem 2020. godine zabilježio prodaju od više od 50 milijuna jedinica.

Pročitajte više