Steam uvodi promjenu koja će razveseliti mnoge

Foto/Screenshot: Shutterstock/Steam

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

STEAM je pokrenuo Steam Families, preuređeni sistem dijeljenja kolekcija igara među korisnicima. Novi sustav ukida ograničenja poput onog da jednu kolekciju može koristiti samo jedna osoba, olakšava kupnju igara za djecu, a dodane su i nove roditeljske kontrole i mogućnosti dijeljenja.

Evo kako uključiti novu mogućnost

Ako ste željeli dijeliti svoje igre i ograničiti koje igre mogu koristiti vaša djeca, morali ste koristiti dva različita sustava - Family Sharing i Family View. Također, prema starom pristupu, samo je jedna osoba u isto vrijeme mogla igrati igru iz tuđe biblioteke.

Sada ako igrate jednu igru iz svoje kolekcije, a netko drugi želi igrati neku drugu igru iz vaše kolekcije, to će biti moguće. Do sada je pravilo bilo takvo da dvije osobe nisu istovremeno mogle koristiti igre iz iste kolekcije, bez obzira na to što igra nije bila ista. Bila je to velika boljka mnogih korisnika. No dvoje ljudi neće moći igrati istu igru u isto vrijeme.

Kako biste isprobali ovu mogućnost, morate biti u beta programu. Možete ga lako uključiti u postavkama. Kad uđete u Settings, odaberite Interface, te pod Client Beta Participation odaberite "Steam Family Beta". Resetirajte Steam i to je to.

Zatim, kako biste dijelili račun s obitelji, odite na stranicu trgovine, kliknite na svoj račun te pod Family Management odaberite "Create a Family".

Računi mogu dijeliti kolekciju s još pet članova obitelji, kao i prije, ali nema spomena o ograničenjima broja uređaja koje možete autorizirati. Dosadašnje ograničenje bilo je na 10 uređaja. Po novom je podržano i izvanmrežno igranje, što do sada nije bilo moguće.

Imajte na umu kako je novi sustav trenutno regionalno zaključan, tako da možda više nećete moći dijeliti kolekciju s nekim u drugoj zemlji. Također, developeri moraju odobriti svoje naslove za ovaj sustav dijeljenja. Oni koji nude besplatne igre ili zahtijevaju posebne račune ili pretplate neće se moći dijeliti na novi način.

Pročitajte više