Stigla su MacBook Air prijenosna računala s M3 čipom. Evo cijena

Foto: apple.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

APPLE je upravo predstavio nove modele prijenosnog računala MacBook Air s 13-inčnim i 15-inčnim zaslonima, opremljene snažnim M3 čipom. Prema tvrtki, novi laptopi s M3 čipom su do 60 posto brži od modela s M1 čipom i do 13 puta brži od najbržeg Intelovog MacBook Air prijenosnog računala.

Oba modela, 13-inčni i 15-inčni MacBook Air, dolaze s impresivnim trajanjem baterije do 18 sati, omogućavajući korisnicima cjelodnevni rad bez potrebe za punjenjem. Pored toga, korisnici imaju mogućnost konfiguracije s do 24 GB RAM-a i do 2 TB prostora za pohranu, što osigurava glatko izvođenje višestrukih zadataka i pohranu veće količine podataka.

Posebno vrijedna značajka novih modela je podrška za povezivanje s dva vanjska zaslona, što korisnicima omogućava proširenje radnog prostora i poboljšanje multitaskinga. Ova mogućnost, međutim, dostupna je samo kada je poklopac prijenosnog računala zatvoren.

"Najbolja prijenosna računala za AI"

Apple opisuje svoje nove MacBook Air modele kao "najbolja svjetska potrošačka prijenosna računala za AI". Zahvaljujući 16-jezgrenom Neural Engineu, novi MacBookovi s M3 čipom nude izvanredne performanse za AI zadatke, uključujući pretvorbu govora u tekst u stvarnom vremenu, prevoditeljske usluge, predviđanja teksta, vizualno razumijevanje i još mnogo toga.

Oba laptopa dolaze s Liquid Retina zaslonom i do 500 nita svjetline, uz MagSafe punjenje i dva Thunderbolt porta. Također su usmjereni prema budućnosti, podržavajući veće brzine preuzimanja zahvaljujući Wi-Fi-ju 6E i 6 GHz frekvencijskom pojasu. Novi laptopi zadržavaju isti elegantni dizajn i dimenzije kao i prethodni modeli, a dostupni su u bojama Midnight, Starlight, Space Gray i srebrnoj.

Prema informacijama s europskih Appleovih stranica, poput austrijske i francuske, MacBook Air s 13-inčnim zaslonom započinje s cijenom od 1299 eura (8-jezgreni CPU i GPU, 8 GB + 256 GB), dok 15-inčni model ima početnu cijenu od 1599 eura (8-jezgreni CPU i 10-jezgreni GPU, 8 GB + 256 GB).

U prodaji već ovoga tjedna

Apple nastavlja s fokusom na održivost, pa tako novi MacBook Air modeli predstavljaju prvi Appleov proizvod izrađen s 50 posto recikliranog sadržaja, uključujući i 100 posto reciklirani bakar u glavnoj ploči. Ambalaža je 99 posto bazirana na vlaknima, čime Apple teži svom cilju uklanjanja plastike iz sve ambalaže do 2025. godine.

Oba laptopa bit će dostupna za kupnju od petka, 8. ožujka, u Apple Store trgovinama i kod ovlaštenih Apple prodavača.

Pročitajte više