Stiže Nothing Phone (2). Evo što se do sada zna

Foto: nothing.tech (na fotografiji je Nothing Phone 1)

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

JEDAN od zanimljivijih uređaja 2022. bio je Nothing Phone koji se posebno isticao svojim kul dizajnom i osvjetljenjem na stražnjoj strani. No impresivno je i to što se ova nova marka uspjela suprotstaviti već dobro utemeljenim brendovima i opstala na prilično zasićenom tržištu telefona. Sada pak stiže Nothing Phone (2).

Prema službenoj stranici datum za puštanje Nothing Phone (2) nije jasno definiran, već samo piše da stiže u ljeto 2023. Originalni Nothing Phone je debitirao u srpnju 2022. pa se stoga čini da će i novi telefon biti lansiran u srpnju ove godine.

Posljednje informacije otkrivaju da je telefon krajem ožujka uočen na certifikacijskoj stranici BIS (Bureau of Indian Standards) od strane 91mobiles. Sam popis ne otkriva ništa o telefonu osim broja modela (AIN065), ali certifikat sugerira da je telefon gotov i skoro spreman za lansiranje, piše Tech Advisor.

Uređaj će biti više premium od Nothing Phone (1)

U intervjuu za Inverse, Carl Pei, CEO Nothinga, rekao je da će novi uređaj biti "više premium od Nothing Phone (1)", što bi moglo značiti pomak sa srednje klase na višu razinu. To bi moglo donijeti i višu cijenu, ali je trenutno neizvjesno koliko višu. 

Što se tiče izgleda, poluprozirna, svjetleća stražnja strana prvog Nothing telefona bila je jedna od njegovih istaknutih značajki tako da mnogi očekuju sličan dizajn. U teaseru za Nothing Phone (2) koji je objavljen na Twitteru može se vidjeti tek mali dio dizajna, tako da puno toga nije otkriveno.

Na Mobile World Congressu u veljači 2023., Pei je najavio da će Nothing Phone (2) pokretati čipset serije Snapdragon 8, a od tada je potvrdio da će telefon koristiti 8+ Gen 1. To je vodeći čip iz 2022., ali još uvijek impresivan. Nije tako brz kao noviji 8 Gen 2, ali nudi sličnu izvedbu po puno nižoj cijeni, što bi trebalo pomoći Nothingu da isporuči moćan telefon koji je još uvijek u prihvatljivom cjenovnom rangu.

Imat će Snapdragon 8+ Gen 1

Nothing Phone (1) došao je opremljen Qualcomm Snapdragon 778G+ čipom, koji je solidan procesor srednje klase, ali mnogo manje snažan od 8+ Gen 1. Što se tiče kamera, dvostruka glavna i ultraširoka kamera od 50 MP u Nothing Phoneu (1) bile su pristojne, a primarni problem koji je Tech Advisor otkrio prilikom recenziranja bio je taj da računalni softver nije bio dovoljno moćan da maksimalno iskoristi optiku.

Carl Pei je rekao da je tvrtka usredotočena na poboljšanje softvera za novi model, pa bismo mogli vidjeti sličan pristup Googleu, koji je često držao iste senzore u svojim Pixel kamerama kroz više generacija, ali je usavršio softver kako bi maksimizirao njihovu izvedbu.

Poboljšanja softvera

Baterija na Nothing Phone (1) nije bila jača strana telefona. Sama baterija od 4500 mAh je prilično standardna (iako bi 5000 mAh bilo bolje), ali se brzo isprazni kada je zaslon uključen. Tome je dodano ograničenje od 33 W maksimalne brzine punjenja, što je niže od mnogih Android telefona s usporednom cijenom.

Doduše, ažuriranja softvera pozitivno su utjecala na trajanje baterije, pa bi moglo biti da će više poboljšanja poslužiti, ali nadogradnja baterije također bi bila pozitivna za Nothing Phone (2).

Jedno izvješće od MySmartPricea izložilo je neke druge specifikacije koje bi se mogle pojaviti u novom uređaju. Navedeno je da će Nothing koristiti procesor Snapdragon serije 8, 12 GB RAM-a (plus virtualni RAM), 256 GB prostora za pohranu, AMOLED zaslon sa 120 Hz osvježavanjem i bateriju od 4700 mAh.

Pročitajte više