Stiže promjena u Windows 11 koja se mnogima neće svidjeti

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

MICROSOFT je krenuo s testiranjem prikazivanja oglasa u izborniku Start. Oglasi će uključivati preporučene web stranice i aplikacije dostupne u Microsoftovoj trgovini, a sadržavat će i kratke opise. Ova će promjena zahvatiti Windows 11 Home i Pro, no dobra vijest je da je možete isključiti.

Oglase možete isključiti

Windowsi 10 i 11 već neko vrijeme imaju reklame, no one ne samo da se ne pojavljuju na izborniku Start, nego su diskretnije u načinu na koji nude usluge i proizvode. Oglasi na izborniku Start bit će otvoreniji, a preporučene aplikacije prikazivat će se ovisno o onome što sustav "zaključi" da bi vam moglo biti zanimljivo.

Ova je promjena trenutno u fazi testiranja, tako da o povratnim iskustvima korisnika ovisi hoće li konačno biti implementirana ili neće. Ako bude, moći ćete je isključiti. Jednostavno otvorite Postavke, zatim u odjeljku Personalizacija odaberite Start i isključite opciju prikazivanja preporuka za savjete, promocije aplikacije i drugoga. To će onemogućiti prikazivanje oglasa.

Pročitajte više