Google Pay uvodi nove važne značajke

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

GOOGLE Pay uvodi određene promjene za svoje korisnike. Jedna od njih je da ćete prilikom plaćanja na pregledniku Chrome vidjeti nudi li neka od vaših spremljenih kartica neke pogodnosti u odabranoj internetskoj trgovini, poput popusta ili bodova. Bit će dostupna i usluga plaćanja na rate na više web stranica.

Značajno ojačana sigurnost podataka

Umjesto lozinke ili PIN-a, korisnici Chromea i Androida moći će potvrditi podatke o kartici koristeći biometrijske podatke, poput otiska prsta. Kako je Google pojasnio na svojem blogu, automatsko popunjavanje štedi vrijeme prilikom naplate, no iz sigurnosnih je razloga potrebno provjeriti koristite li karticu upravo vi. Korištenjem biometrijskih podataka provjera će biti jednostavnija i sigurnija.

Korisnici će također moći onemogućiti otkrivanje podataka o kartici prije otključavanja uređaja kako ih druge osobe s pristupom vašem uređaju ne bi mogle vidjeti, a samim time ih neće moći ni koristiti. Ova mogućnost dodatno jača sigurnost svih unesenih podataka.

Pročitajte više