Tabletići su pravi hit. Pogledajte fotke s dočeka Baby Lasagne

Foto: Emica Elvedji/Pixsell

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ČIPKANI tabletići nekada su krasili gotovo svaki kutak mnogih domova, od vitrina do televizora, dodajući šarm i toplinu interijerima. No, s dolaskom modernijih trendova, tabletići su polako nestali iz svakodnevnog života, često završavajući zaboravljeni u kutijama na tavanima ili u podrumima.

Međutim, zahvaljujući scenskom modnom izričaju Baby Lasagne, za koji je zaslužna dizajnerica Valentina Pliško, ovaj nekoć vrlo popularan dekorativni komad vraća se ne samo u domove širom zemlje već i u svijet mode.

Foto: Hana Kajari/Index

Mnogi su ponosno prošetali s tabletićem - na glavi ili oko vrata

U posljednjim danima, uključujući i današnji doček na Trgu bana Jelačića, mogli smo svjedočiti raznim modnim kombinacijama koje uključuju tabletiće. Neki su ih, poput marame, zavezali oko glave, oponašajući Baby Lasagnu, dok su drugi ove čipkane detalje uvrstili u svoje odjevne kombinacije na originalne načine.

Foto: Hana Kajari/Index
Foto: Hana Kajari/Index

Osim što je Baby Lasagna potaknuo domaću publiku na ponovni interes za tabletiće, ovaj trend je privukao pažnju i svih onih koji su pratili Eurosong. Činjenica da su tabletići bili dio tako velikog i medijski praćenog događaja potiče širenje svijesti o vrijednosti i ljepoti hrvatskog čipkarstva, ističući važnost očuvanja tradicionalnih vještina.

Ako kojim slučajem niste naslijedili tabletiće ili ih naprosto niste sačuvali, u oglasnicima se tu i tamo mogu pronaći poneki primjerci za kupnju. No na Instagramu i Facebooku i dalje postoje rukotvorci koji ih izrađuju, cijena se kreće od par eura pa i do 100 eura, ovisno o veličini. 

Pročitajte više